Central Médiacsoport

Átszervezés a Central Médiacsoportnál

Az átalakítás lényegében egyes területek összevonását jelenti, ami személyi változásokkal, köztük a hirdetési igazgatói poszt megszűnésével is jár.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A 24.hu-t, a Nők Lapját, a Story és a Best magazinokat és számos más nyomtatott és digitális médiumot megjelentető Central Médiacsoport szerdán bejelentette, hogy a vállallat kereskedelmi igazgatósága összevont vezetés alá szervezi a direkt értékesítési csoportjait valamint a sales-t támogató back office területeket.

A szervezeti átalakítás keretében megszűnik a hirdetési igazgatói poszt, Márkus Krisztina hirdetési igazgató távozik a Central Médiacsoporttól, feladatai Vági Róbert kereskedelmi igazgatóhoz kerülnek. A kiadó a Media1-hez is eljuttatott közleményében köszönetét fejezi ki Márkus Krisztinának eddigi munkájáért és további sok sikert kíván számára.

A direkt értékesítési csapatot a jövőben integrált felépítésben vezeti Szabó Zsolt, így ezután a digitális direkt értékesítés mellett a magazin direkt értékesítési csapat munkájáért és hirdetési árbevételéért is ő felel vezetőként.

Ezzel egy időben az eddig külön platformokon, párhuzamosan működő sales back office funkciók egységes vezetés alá kerülnek, az eddigi back office terület kibővül kutatási és b2b marketing feladatokkal, élére pedig Kisszékelyi Veronika érkezik, aki korábban az NLC-t is magába foglaló médiacsoport digitális női portfóliójának lapigazgatója volt. Kisszékelyi digitális lapigazgatói feladatait Pácsonyi Daniella, az NLC főszerkesztője veszi át, de megtartja jelenlegi munkakörét is.

Az ügynökségi értékesítés és az automatizált bevételi területek továbbra is Vági Róbert kereskedelmi igazgató felügyelete alá tartoznak, az összevont vezetés ezeket a területeket nem érinti. A változással elért működési költségracionalizáláson túl, bevételi növekedést várnak a print és online portfóliós szinergiák jobb kihasználása révén.

A Central Médiacsoport közleménye szerint a további integrációs lépéseinek célja, hogy alkalmazkodva az olvasópiaci trendekhez, a korábban párhuzamosan működő magazin és digitális üzletágak közös tartalomgyártási stratégiával működtessék a kiadványportfóliót.

Közleményükben hozzáteszik, a gazdasági válság új feltételeket teremtett a versenyszférában, ami a számtalan kihívással együtt megújulási lehetőséget is kínál a piaci szereplők számára.

A vállalat közleménye felidézte: a Central Médiacsoport már 2019-ben megkezdte a médiaportfolió munkafolyamatainak átszervezését a nyomtatott magazin üzletág és digitális kiadói területek együttműködésének szorosabbra vonásával, valamint az értékesítési folyamatok integrációjának előkészítésével. A korábban megkezdett szervezetfejlesztést ugyan lelassította a járványveszély, ezzel együtt azonban a megváltozott piaci feltételek rámutattak az integráció fontosságára is.

Szóljon hozzá!