fbpx
adevinta-ebay-classified

Aláírták: Felvásárolja az eBay apróhirdetési üzletágát a Jófogás és a Használtautó.hu tulajdonosa, az Adevinta

Ezzel a világ legnagyobb online apróhirdetési cégcsoportjává válik a Magyarországon is jelenlévő Adevinta.

Az Adevinta (korábbi nevén Schibsted Media) megállapodást kötött az eBay Classifieds Group 100 százaléknyi tulajdonrészének megszerzéséről – értesült a Media1 hivatalos forrásból. A tájékoztatás szerint a megállapodásnak köszönhetően a világ legnagyobb online apróhirdetési csoportjává válik az Adevinta.

Az Adevinta által megvenni kívánt eBay apróhirdetési üzletágát 9,2 milliárd amerikai dollárra értékelték az ügylet során. A vételárból 2,5 milliárdot „készpénzben”, míg a fennmaradó részt 540 millió darab Adevinta-részvénnyel egyenlítenek ki. Az eBay nagyjából 44 százaléknyi, szavazati joggal nem rendelkező részesedéshez jut az Adevintában, de szavazati aránya ténylegesen 33 százalék lesz.

Az eBay Classifieds Group 13 országban tölt be vezető szerepet a helyi apróhirdetési szolgáltatások piacán. Az eBay olyan vezető márkákkal rendelkezik mint a Mobile.de, a Gumtree, a Marktplaats, a dba, a Bilbasen, a Kijiji, a 2dehands, a 2ememain, a Vivanuncios, az Automobile.it, a Motors.co.uk, az Autotrader (Ausztráliában), a Carsguide (szintén Ausztráliában), és az eBay Kleinanzeigen,valamint hirdetési technológiai megoldásokkal is rendelkezik.

Az Adevinta 15 országban van jelen, köztük Magyarországon, ahol itteni leányvállalatával olyan termékek tulajdonosaként ismert mint a Jófogás.hu és a Használtautó.hu, valamint az Autónavigátor.hu és a hasonló nevű, kapcsolódó nyomtatott magazin.

Az Adevinta-eBay tranzakció révén ki tudják használni a szinergiákból fakadó előnyöket különösen Európában. Ettől jelentős költségmegtakarítást, profitemelkedést várnak.

Rolv Erik Ryssdal, az Adevinta vezérigazgatója elmondta:

„Az eBay Classifieds Group felvásárlásával az Adevinta a világ legnagyobb online apróhirdetési vállalattá válik, amely piacvezető márkák egyedi portfóliójával rendelkezik. A két társaság és a kiegészítő vállalkozások kombinációja az egyik legizgalmasabb és legérdekesebb befektetési sztorit hozza létre az online apróhirdetések szektorában.”

Az Adevinta vezérigazgatója hozzátette, hogy az eBay Classifieds részlegének elmúlt években elért eredményei lenyűgözték, hiszen elismert márkáikkal több helyen vezetővé váltak.

A felvásárlás várhatóan 2021 első negyedévére zárulhat, de még a részvényesek jóváhagyására, illetve a szabályozó hatóságok áldására, illetve egyéb feltételek teljesülésére is szükség lesz.

További részletek az ügyletről ITT találhatók.

Palocsay Géza, az Adevinta magyarországi leányvállalatának ügyvezetője volt a Media1 év eleji műsorának vendége. A beszélgetés ITT hallgatható vissza.

Egyéb hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */