fbpx
sportfogadás, kaszinó

Többen fogadnak pingpongra mint focira

A koronavírus-járvány durván megborította a világ megszokott működését, alapjáratra rakva többek között a versenysportot, ez pedig magával hozta a sportfogadások rendszerének megváltozását. (x)

Az Európában tavasszal tomboló koronavírus, ami a lakosság túlnyomó részét a négy fal közé kényszerítette, meglékelte több ország gazdaságát, de az élet más területein is nagy károkat okozott. A színházak, mozik, galériák bezártak, és a sportmérkőzéseket is kénytelenek voltak elhalasztani. Utóbbi pedig nemcsak a szurkolóknak jelentett komoly érvágást, de az olyan sportfogadásokkal foglalkozó oldalak – mint mondjuk az 1xbet is – jelentős átalakulással kellett, hogy szembe nézzen.

Azáltal ugyanis, hogy a világ országainak többségében a társadalmi távolságtartás jegyében a különböző sportesemények törlésre vagy elhalasztásra kerültek, fogadni sem lehetett rájuk. Viszont voltak régiók, ahol a kormány nem vette ennyire szigorúan az érintkezésmentességet, és például a tádzsik vagy a türkmén bajnokságra nem volt különösebb hatással a koronavírus-járvány. Ezt természetesen a foci szerelmesei is kiszúrták, de nem csak ők: a tippjátékokat előszeretettel űzők körében is kiemelt szerepet kaptak ezek a mérkőzések. A járvány idején – egy április végi közlemény szerint – volt olyan fehérorosz futballtalálkozó, melyet többen követtek a képernyőn keresztül, mint azt megelőzően néhány El Clásico meccset.

De nem csak területi átalakulás volt tapasztalható a sportfogadások preferenciáit elnézve, hanem a favorit sportágak tabellája is átalakult némiképp. Például a futball lekerült az első helyről, és helyére meglepő módon az asztalitenisz került. De jelentősen megugrott a kosárlabda és a jégkorong találkozók nézettsége is.

Megugrott az online szerencsejáték népszerűsége is

A „Maradj otthon”-mozgalom hatása azonban nemcsak a fent említett szcénában, hanem az online szerencsejátékok világában is megmutatkozott. Egy márciusban végzett felmérés kimutatta, hogy a koronavírus miatt megváltozott élethelyzetben – ami akkor egy néhány hetes intervallumot jelentett – 75 százalékkal nőtt a netes kaszinók elérése. Ez azt jelenti, hogy a nappalijukba kényszerült emberek rekordmennyiségben tették próbára szerencséjüket online játékbarlangokban.

Ezzel párhuzamosan több újítás is történt némelyik operátor szolgáltatása terén. Az egyik ilyen, mely vélhetően a valóságos kaszinók hangulatát hivatott megidézni, az úgynevezett élő játék. Itt a felhasználó hiába kényszerül otthon a képernyő előtt ülni, a lapokat mégsem a gép osztja neki, hanem valódi – ráadásul dekoratív – krupiék. Ezeknek a különszobáknak további jellemzője, hogy a tétek magasabbak, mint máshol, ami vonzóvá teheti ezt a fajta játékmódot, hiszen a nagy tét nagy nyereménnyel kecsegtet – igaz, a bukás is jobban tud fájni. Szerencsére a felelős fogadási oldalak manapság felhívják a játék veszélyeire a figyelmet, hiszen a játékok természetükből fakadóan és megjelenésükben is igen addiktívak.

Vagyont nyerni a kanapén ülve a legjobb

Az otthonlét és a képernyőn keresztül történő játék kényelmetlenségét könnyedén elfeledtethetik az egyes operátorok okostelefonra készített applikációi, melyeknek segítségével a kanapén ülve is kísérthetjük fortunát, a mobilunk kijelzőjét tapogatva. S mivel a jelenlegi generációs telefonok hat collnál is nagyobb képernyővel érkeznek – a táblagépek meg pláne –, még a szemnek sem kényelmetlen egy ilyen eszközön való játék. Az egyre stabilabb, és lassan a világ minden pontján elérhető szélessávú internetkapcsolat pedig biztosíthat minket arról, hogy szinte egyáltalán ne történhessen olyan kapcsolatbontás az operátor szervereivel, ami akár az éppen játékban lévő tétek azonnali elvesztéséhez vezethetne.

Természetesen felmerülhet a biztonság kérdése, joggal, akár az applikációkat vesszük, akár az asztali gépeken elérhető szolgáltatást. Szerencsére ennek játékosként könnyen utána járhatunk, elég, ha az online felület aljára pörgetünk, ahol ellenőrizhetjük, hogy a netes játékterem milyen, őt ellenőrző független felügyeleti szervvel áll kapcsolatban, illetve milyen, hivatalos szerv által kibocsátott működési engedéllyel rendelkezik. Ezen kívül pedig érdemes rákeresni a Google-ön az operátorra, mert az időnként nagyon hasznos felhasználói értékelések mellett a keresőmotor maga is tárol információkat, különös tekintettel arra, hogy a kiszemelt játékbarlang jón hírén esett-e már csorba csalás vagy egyéb szabálytalanság miatt.

Hirdetői tartalom, azt nem a Media1 készítette. (x)

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások