24.hu logó

Így reagált a 24.hu újságírója arra, hogy Kárász Róbert műsorvezető jogi lépéseket tett ellene a jegybanki pénzekről szóló cikksorozat kapcsán

Kárász Róbert, az ATV műsorvezetője a Faceboon jelentette be, hogy jogi lépéseket tett Nagy Gergely Miklós újságíró és a 24.hu a Kárász Róbert nevével fémjelzett Eltűnt Gyermekek Felkutatásáért Alapítvány állami pénzeiről szóló cikksorozata miatt, mivel a műsorvezető meglátása szerint a portál rosszindulatúan rászállt és rágalmazzák őt, illetve az alapítványt. Kárász szavaira a Media1-en reagál az újságíró.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Mint arról korábban a 24.hu nyomán a Media1 is beszámolt, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Tényi István feljelentő feljelentésében szereplő költségvetési csalás gyanújának megalapozatlansága miatt megszüntette az ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozást abban az ügyben, ami a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Kárász Róbert műsorvezető nevével fémjelzett Eltűnt Gyermekek Felkutatásáért Alapítvány (ELÉ) részére juttatott pénzügyi támogatások kapcsán indult.

A NAV ugyanakkor (illetékesség hiányában) a 24.hu híre szerint átküldte az aktákat a rendőrségnek, hogy vizsgálja meg, felmerül-e sikkasztás és hűtlen kezelés gyanúja az MNB-s pénzek felhasználása kapcsán. A portál cikksorozatának állítása szerint az MNB-s pénzeket az ELÉ úgy használta fel, hogy ebből Kárász, illetve kft.-je, a GAP Media Kft. is profitált, az alapítvány ugyanis az ELÉ a Gap Mediától vett igénybe eszközöket.  (Azt egyelőre nem tudni, hogy a rendőrség végül megalapozottnak találja-e a gyanút.)

Kárász szerint a 24.hu és az újságíró rászállt és rágalmaz

A 24.hu hírére ezután reagált Kárász Róbert, aki azt írta, már megtették a szükségesnek vélt jogi lépéseket a 24.hu és a szerző, Nagy Gergely Miklós ellen. A műsorvezető azt írta, hogy a portál és az újságíró cikke

„a legsötétebb pártállami és kommunista időket juttatta eszébe”.

Állította, hogy az újságíró csak a Kárászhoz köthető alapítványról cikkezik, vagyis rászállt, és ezt már korábbi munkahelyén, a Magyar Narancsnál elkezdte, ahol Kárász állítása szerint helyreigazítást kellett közzétennie. Kárász szerint az újságíró és a 24.hu rágalmazásokat közöl.

Az újságíró szerint ez nem igaz

A Media1 megkereste szerdán a Kárász által élesen bírált, a 24.hu-nál nagyjából fél éve dolgozó újságírót, mit gondol az állításokról. Nagy Gergely Miklós ezt írta:

„Valójában Kárász Róbertnek nem velem, hanem a tényekkel van vitája. Az MNB által kiadott dokumentumból fehéren-feketén látszik, hogy alapítványa saját cégét bízta meg közpénzből. Ezért engem nyugodtan beperelhet, de ez tény, mi ezt hoztuk nyilvánosságra. Azt pedig ki-ki döntse el, hogy erről az eljárásról mit gondol, mit gondolna ha egy kormánypárti/ellenzéki politikus tenné ugyanezt. Én ezt nem minősítem, ahogy Kárász egyéb tevékenységét sem kívánom kommentálni. Az is tény volt, hogy évekkel ezelőtt olyan fiatalok képét jelenítették meg eltűntként a tejes dobozokon, akik nem tűntek el. Hiba volt ezt megírnom? Aligha. Az pedig csúsztatás, hogy más alapítvánnyal nem foglalkozom, hadd emlékeztessem a kollégát néhány másik, az előző munkahelyemen megjelent írásomra:

https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/kozpenz-es-radir-109047
https://magyarnarancs.hu/belpol/hirosok-es-gazdagok-111364
https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/es-betyarbol-lon-kiskiraly-106531

Nagy Gergely Miklós azt is írja:

„az, hogy a 24.hu információi szerint a NAV úgy látta, hogy Kárászék tevékenysége felveti a sikkasztás és a hűtlen kezelés gyanúját, talán nem az én dolgom.”

Nagy Gergely Miklós hozzátette, ő nem emlékszik olyasmire, amit Kárász állít, hogy valaha is helyreigazítást kellett volna közölniük a Magyar Narancsnál Kárász Róbert kapcsán, mindössze egy megjelent cikket kiegészítettek Kárászék kérésére a cége reagálásával.

Kárász Róbert a Nagy Gergely Miklóst és a 24.hu-t hevesen bíráló nyilatkozatáról ITT,  az alapítvánnyal összefüggő friss fejleményekről a Media1 korábbi írásai ITT és ITT találhatók.

Hogy végül kinek lesz igaza a bíróságon, arról természetesen később a Media1 is beszámol majd.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti