fényképezőgép

10 milliárdos kormányzati mentőöv a norvég médiának

Azoknak segítenek, akiknek a bevétele jelentősen visszaesett a koronavírus miatt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

300 millió norvég koronás, azaz közel 10 milliárd forintos segélycsomagot juttat a norvég kormány a médiának a koronavírus miatt – írja az IFJ (Nemzetközi Újságírószövetség) híre alapján a 24.hu.

A norvég újságíró-szövetség üdvözölte a mentőcsomagot, de jelezték, az összeg szerintük kevés lesz ahhoz, hogy sértetlenül megússza az iparág, és csökkenhet a média sokszínűsége.

A támogatási összeggel nagyjából a norvég médiacégek becsült veszteségének 60 százalékát fedezik. A segélyből azok a médiacégek részesedhetnek, amelyeknek a bevételei legalább 20 százalékkal csökkennek március 1-je és június 15-e között. A nem országos lefedettségű médiumoknál 15 százalékban határozták meg a küszöböt.

A mentőcsomagnak szintén része, hogy a digitális médiacégek áfamentességet kapnak.

Borító: Unsplash

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Drága örökösök 2. évad

Az RTL Klub új nagyszabású napi sorozatot indít: az utolsó évadához érő Drága örökösök önállósodó showrunnerének saját gyártócége készíti

Miután a Drága örökösök utolsó évadának forgatásaival végeznek várhatóan a nyáron, Hámori Barbara, a népszerű RTL-es tévészéria, a Drága örökösök showrunnere az eddigi gyártócég helyett saját műsorgyártócégénél folytatja, és egy új, szintén az RTL Magyarország megrendelésére készülő, nagyszabású napi sorozatot gyárt majd, melynek előkészületei már zajlanak is.