facebook

Eldőlt, mely magyar médiavállalatoknak ad segélyt a Facebook a koronavírus miatt

Csütörtökön kihirdették a Facebook Újságírói Program (FJP) és a Európa-szerte számtalan kiadóval együttműködő Európai Újságíró Központ (EJC) gyorssegélyezett médiumainak listáját. Magyarországról két rádió és két online termék kap gyorssegélyt az Európai Újságírás COVID-19 Támogatási Alapból.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Ahogyan arról korábban a Media1 beszámolt, pályázatot hirdetett az Európai Újságíró Központ (The European Journalism Centre / EJC) a Facebook anyagi támogatásával, hogy így segítsenek a koronavírus miatt bajba került médiumokon.

A ma közzétett lista alapján összesen 55 tartalomszolgáltató kap a segélyből, az Egyesült Királyságtól, Franciaországon át Ukrajnáig.

Az 55 európai tartalomszolgáltató közül 4 magyarországi médiavállalat jut pénzhez:

A Media1 úgy tudja, ennél egyébként jóval többen próbálkoztak Magyarországról támogatáshoz jutni a COVID-19 gazdasági hatásainak mérséklése érdekében. Számukra esetleg még az jelenthet reményt, hogy az EJC további körös pályázatokat is tervez a következőkben.

Hasonló pályázatot egyébként a Google is hirdetett, de ők még nem hirdették ki a végeredményt.

Az EJC pályázatának valamennyi győztesének listája ITT található.

A Facebook április 9-én jelentette be, hogy a Facebook Újságírói Program (FJP) és a Európa-szerte számtalan kiadóval együttműködő Európai Újságíró Központ (EJC) nevű nonprofit szervezettel közösen létrehozták az Európai Újságírás COVID-19 Támogatási Alapot, hogy segítsenek az európai újságíróknak a fontos történetek megírásában, amikor mindannyiunknak a legnagyobb szüksége van rájuk.

Az Európai Újságírói Központ igazgatója korábban azt nyilatkozta, a helyi hírszervezetek Európa-szerte a túlélésért küzdenek jelenleg.

További hírek találhatók a Media1.hu hírportálon. Ha szeretné támogatni újságírói munkánkat, a támogatási lehetőségekről ITT olvashat.

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti