A MÚOSZ külügyi szakosztályának 2019-ben alapított Európánként díja

Európánkért-díjat kapott a magyar Euronews és Nemes Gábor, a Klubrádió brüsszeli tudósítója

A MÚOSZ Kül- és Biztonságpolitikai Szakosztálya által alapított Európánkért díjat azok az újságírók, illetve szerkesztőségek, rovatok, kiadók, intézmények kaphatják, akik/amelyek a szakosztály jelölései és a kuratórium döntése alapján kiemelkedően sokat tesznek az Európai Unió, kontinensünk népei, az európai eszme, értékek és folyamatok megismertetése érdekében.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A jelölések alapján 2020-ban a kuratórium az Euronews Budapesti Irodája kollektívájának és Nemes Gábornak, a Klubrádió brüsszeli tudósítójának adományozta az Európánkért elnevezésű díjat.

A díjat eredetileg a május 9-i Európa napon adták volna át, de a koronavírus-világjárvány miatt a díjátadó elmaradt, így a méltatások a muosz.hu-n jelentek meg.

 Trom András, a MÚOSZ Kül- és Biztonságpolitikai Szakosztály elnöke így méltatta a díj kapcsán az Euronewst:

„Az Euronews hírszolgálat szerkesztési alapelve, hogy készítői hisznek nézőink intelligenciájában, és vallják, hogy egy hírcsatorna missziója az, hogy megfelelő mennyiségű információt szolgáltasson véleménynyilvánítás nélkül, ami alapján a nézők kialakíthatják saját véleményüket a világban zajló eseményekről. Újságíróik elfogulatlanok. A valóságot írják le tényszerűen, becsületesen és teljesen szabadon. Ez az a küldetés, amelyért az Euronews kiáll 1993 óta. És ez az a küldetés és gyakorlat, ami oly fájóan hiányzik a magyar médiapiac szereplőinek túlnyomó többségéből!”

Nemes Gáborról Kárpáti János, a Kül- és Biztonságpolitikai Szakosztály titkára írt méltatást:

„A politika világában sokan imádják a saját hangjukat, igyekeznek úgymond hatásosan beszélni. És ezt a „náthát” néha a tudósító is elkapja. Nem úgy Nemes Gábor, aki ha beszél, nem érzed, hogy mikrofon van előtte, hanem az a benyomásod, hogy beszélget veled. Tényszerűség, tárgyszerűség, szobrok kíméletlen leemelése a talapzatról, cseppnyi irónia. Semmi harsányság. Minden egyes tudósításának a meghallgatása után egy icipicivel tényleg többet tudsz a világról, legalábbis kevésbé dőlsz be a jelszavaknak.”

Az Európánkért díjat tavaly hozta létre a legnagyobb taglétszámú és múltú hazai újságírószervezet külügyi szakosztálya. A díjat tavaly Halmai Katalin, Kárpáti János és az  EUrológus kapta.

További hírek olvashatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Vujity Tvrtko, az ATV Túl minden határon - Trianon c. műsorának műsorvezetője

Trianon-estét tart az ATV

Először Vujity Tvrtko Túl minden határon – TRIANON című dokumentumfilmjét adják le, majd stúdióbeszélgetést sugároznak a 100 éves évfordulón csütörtökön.

tévé távkapcsoló

Újra kikapott az RTL Klub a TV2-től

Az RTL Klub megint nagyon elvesztette a múlt hetet, de azzal azért vigasztalódhat a csatornát működtető RTL Magyarország, hogy 7 kábelcsatornájával, ha csak nüansznyival is, de portfóliós szinten meg tudta nyerni a májust a TV2 Média Csoport 13 csatornájával szemben. A múlt heti legnézettebb tévéműsorok top10-es listájában azonban alig találni RTL-es műsort.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!