Az NMHH új épületszárnyára kiírt tervpályázat nyertesének látványterve

16 milliárdért építkezik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

A régi infrastruktúra elöregedett, a technológiai fejlődésekkel azonban lépést kell tartani, ezért van szükség az új épületkomplexumra, magyarázta az NMHH a jelentős összegű beruházást, melynek építtetőjét is kiválasztották már, és rövid időn belül indulhatnak a munkálatok.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Az EMC mérőlabor és szerverközpont építésére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által kiírt nyílt eljárást a Grabarics Építőipari Kft. nyerte, amely nettó 15,9 milliárd forintért építheti meg a komplexumot – jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben közzétett eredménytájékoztató alapján az Átlátszón. A szerződést a kft.-vel április végén alá is írták, így hamarosan megkezdődhetnek a munkálatok.

A beruházásra összesen három cég adott be ajánlatot: a Grabarics mellett a Strabag és az EB Hungary Invest.

Az Átlátszó felidézte, hogy az NMHH még 2016-ban kezdte terveztetni az új épületet „a 20 éves infrastruktúra elöregedése okán”.

A média- és hírközlési hatóság szerint az építendő új laboratórium, valamint az irodai helyiségekből kialakított szerverszobák korszerű és biztonságos kiváltása „a további felelős, a technológiai változásokkal lépést tartó és nagy adattárolási kapacitást igényelő hírközlés-felügyeleti és frekvenciagazdálkodási döntés-előkészítő tevékenység” egyik lépése.

A kormányzati beruházásokkal kapcsolatban mindig jól értesült Magyar Építők így írt a projektről:

„A Narnia-projekt volumenét jól érzékelteti a mesebeli névválasztás: a három föld alatti és az öt felszín feletti szinttel bíró új épületrészben az irodák, a tárgyalók és a mélygarázs mellett egy nagykapacitású számítógépes adatközpont, egy mérőkamra és több laboratórium is helyet kap majd.”

A lap úgy tudja, hogy már a tervezés során fontos szempont volt a zöld szemlélet, ezért az új komplexumba nem vezetik be a gázt, és a fűtést hőcserélő technológiával oldják meg. Az épületben tetőkertek is lesznek, a zajterhelést pedig a háromszintes mélygarázzsal „szüntetik meg”.

Az NMHH egyik irodájának bejárata. Fotó: Ladányi András / Media1utcai
Az NMHH Visegrádi u. 106. alatt található meglévő épületének bejárata. Fotó: Ladányi András / Media1

A beruházás május végén megkezdődik a Budapest XIII. kerületi  Visegrádi utca 106. szám alatt, a kivitelezés a tervek szerint két évig tart majd. A terveket a Nirmana Építésziroda Kft. készítette, a Grabarics a kivitelező lesz.

Az 1993-ban alapított, 213 főt foglalkoztató Grabarics Kft. 2018-ban 19,7 milliárd éves forgalmat bonyolított, és számos nagy beruházást nyert el az elmúlt években. Ők építhetik például a szántódi BalaLand ötcsillagos hotelt nettó 8,5 milliárd forintért, továbbá a gödöllői versenyuszodát és az ötcsillagos Grand Hotel Tokaj exkluzív szállodát is.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: Az NMHH új épületszárnyára kiírt tervpályázat nyertesének látványterve. Forrás: nirmana.hu.

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Drága örökösök 2. évad

Az RTL Klub új nagyszabású napi sorozatot indít: az utolsó évadához érő Drága örökösök önállósodó showrunnerének saját gyártócége készíti

Miután a Drága örökösök utolsó évadának forgatásaival végeznek várhatóan a nyáron, Hámori Barbara, a népszerű RTL-es tévészéria, a Drága örökösök showrunnere az eddigi gyártócég helyett saját műsorgyártócégénél folytatja, és egy új, szintén az RTL Magyarország megrendelésére készülő, nagyszabású napi sorozatot gyárt majd, melynek előkészületei már zajlanak is.