fbpx
tévé távirányító

Egy hónapon át kódolatlan lesz a Viasat History

A történelmi dokucsatorna az érettségizőknek is segíteni próbál a felkészülésben.

Kódolatlan lesz májusban a Telekomnál a Viasat World médiavállalathoz tartozó Viasat History történelmi témájú dokumentumműsorokat sugárzó tévécsatorna. A csatornanyitás május 1-jétől május 31-ig tartó időszakában a 7-es, bónusz csatornahelyen lehet megtalálni a csatornát.

A lehetőséggel minden lakossági IPTV és SAT TV, illetve TV GO felhasználó élni tud – mondta el Horváth Tamás, a Viasat World magyarországi vezetője, hozzátéve, hogy a csatornára jellemző örökzöld történelmi témák, illetve a II. világháborús és tényfeltáró műsorok az ismeretterjesztés mellett a szórakozva tanulást ösztönzik, amely különös segítség lehet a kialakult helyzetben az érettségizők számára is.

Viasat History
Viasat History

A Viasat History kódolatlan időszakában megismerhetik az érdeklődők május 8-10. között 21 órától a történelmi dokucsatorna Berlin, 1945-ben című dokumentumsorozatát is, azaz a német nép és a szövetséges katonák vereségének és újjáépülésének történetét. Május 18-20. között 21 órától A krétai csatában mélyülhetnek el a nézők, a könnyedebb, színes történelmi tartalmakra vágyóknak pedig kifejezetten ajánlott május 25-28. között A salemi boszorkányok premiere.

Szintén a kódolatlan időszakban mutatják be először az utóbbi évtizedek legnagyobb ásatásának eredményeit is, Pompei-ből. A ma legjobb állapotban fennmaradt antik romvárost egykor vulkánkitörés, 40 évvel ezelőtt pedig földrengés sújtotta. A világörökség részeként számontartott Pompei-ben így folyamatosan folynak a történelmet mentő munkálatok, ásatásoktól a renoválásokig. A Viasat History-n képernyőre kerülő Pompei – Az eltemetett város című kétrészes dokumentumsorozat nézői végigkövethetik az utóbbi évtizedek legnagyobb volumenű feltárását. Május 11-12. között 22:10-kor a csatorna a modern technológia segítségével újrajátssza a történelmet, bepillantást engedve a több ezer éves mindennapokba. A premierrel egy időben a Telekom MoziKlubjában is elérhetővé válik a sorozat mindkét epizódja.

További tévés hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */