bilincs

Börtönökkel bővül a Mária Rádió „vételkörzete”

A rádió válogatásműsorokat kínál a raboknak.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Együttműködést kezdeményezett a magyarországi büntetés-végrehajtási intézetekkel a Mária Rádió, mely börtönparancsnokokkal egyeztetve a műsorsorozataiból ajánlott válogatást kínál a fogvatartottak számára. A főként életvezetési és lelkiségi adások a börtönök belső zárt láncú rádióhálózatán hangoznak el.

A Mária Rádió tájékoztatása szerint az ország büntetés-végrehajtási intézeteinek zöme azt jelezte, hogy nyitott az együttműködésre, ennek köszönhetően pedig több helyen már meg is szólalt a rádió adása a falakon belül.

börtön, fogvatartott, rab
fogvatartott egy börtönben

A Váci Fegyház és Börtön vezetősége az elsők között ismerte fel a Mária Rádió felajánlásában rejlő lehetőséget.

„A zárt világ hozza magával, hogy a fogvatartottaknak szükségük van a segítségnyújtásra még azoknak is, akik ezt nem ismerik el”

– mondta el Fenyő Ildikó bv. őrnagy, a váci börtön reintegrációs tisztje, aki az intézet rádióadásaiért felel. A rádió egy hangzóinterjút is készített erről az őrnaggyal, ami elérhető itt.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: Unsplash

Szóljon hozzá!

Első világháborús katonák

Több mint tízezer első világháborús és régi erdélyi képet tett közzé az Országos Széchényi Könyvtár a trianoni békeszerződés évfordulójára

A trianoni békeszerződés százéves évfordulójára időzítve Fotótér néven új ingyenes tartalomszolgáltatást indított tegnap az Országos Széchényi Könyvtár, mely Trianonnal kapcsolatos értékes képadatbázist tesz elérhetővé bárki számára. A fotók nagy része a katonák mindennapjait ábrázolja, így láthatók a tábori élet mozzanatai, a frontra és a frontok közötti vonulások, a táborok létesítése és a harcok.

Somossy Barbara; Forró Bence; Rátonyi Krisztina; Fodor Imre, a Balatoni Nyár műsorvezetői

Új műsorvezetőkkel tér vissza a Balatoni Nyár

Június 15-én indul a megújuló Balatoni Nyár című magazinműsor, mely délelőttönként várja majd a nézőket a Duna TV-n és a Duna World csatornán. Bejelentették a műsorvezetőket és a többi részletet.