Rádió Q / Rádió Quarantine

Rádió Quarantine néven támadt fel a Rádió Q

A Rádió Quarantine csapata régi Rádió Q-s emberekből áll, és kifejezetten a koronavírus világjárvány alatti tájékoztatásra és szórakoztatásra fókuszálnak. A próbaadás már elindult, az interneten már most bárki hallgathatja a beszélgetéseket és a zenéket.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Karanténos rádiót üzemeltek be a radioq.hu internetes oldalon keresztül a 2017 márciusában elnémult egykori, fővároskörnyéki közösségi rádió, a Rádió Q volt munkatársai, akik most Rádió Quarantine néven indítottak netes rádiót (a honlapon néhol Rádió Qarantine-ként említik), hogy ezzel segítsék elő a koronavírus (COVID-19) világjárvány idején a lakosság tájékozódását és szórakozását, és azt, hogy az önkormányzatok kommunikálni tudjanak a lakossággal. (A helyi rádiós frekvenciák többsége Fidesz-közeli oligarchákhoz került.)

Azt írják a weblapon:

„Ha valamikor, akkor most – a járvány idején – van szükség egy civil összefogással készített közösségi rádióra. Egy olyan független forrásra, ahol megszólalhat a hallgató: a segítő és a segítségre váró is. Egy olyanra, ahol az önkormányzatok, – amelyeket a bajban magára hagyott az állam – tájékoztathatnak és tájékozódhatnak. Arról, hogy mi a teendő, hol a legnagyobb a szükség és más önkormányzatok ugyanarra gondra milyen megoldásokat alkalmaznak”.

A Rádió Quarantine szerint nagy szükség van egy ilyen közösségi rádióra akkor is, ha köszönetet akarunk mondani a segítőknek, a frontvonalban dolgozóknak. Az új netes rádió alapítói úgy érzik,

„most különösen kell egy demokratikus-civil rádió!”

Máris több beszélgetés adásba került

Az új netes rádió műsorvezetőjeként jelenleg Dömsödi Gábort, Pataki Andrást és Buzás Lacka Gábort szerepeltetik.

A Rádió Q / Rádió Qarantine műsorvezetői
A Rádió Q / Rádió Qarantine műsorvezetői

A Rádió Quarantine hivatalosan 2020. május 15-én kezd sugározni a neten, de valójában már most szól a próbaadás a radioq.hu-n, és néhány interjú is adásba került. A leghallgatottabb interjúik közé tartozik például a László Imre újbudai polgármesterrel (DK), volt kórházigazgatóval, Falus Ferenc volt országos tisztifőorvossal, Jakab Péter (Jobbik), Gyurcsány Ferenc (DK), Hadházy Ákos (független) országgyűlési képviselőkkel készült interjúk, de a népszerű interjúk között találjuk az oldalon Havas Henrikkel és Csóti Csabával készült beszélgetéseket is. Bár az interjúk külön-külön is visszahallgathatók, nem egy podcastról van szó, hanem egy élő streaming rádióról.

A Rádió Q egykori frekvenciája kormányközelbe került, így most csak a net maradt az egykori csapat számára

A 2007-ben létrejött Rádió Q egykori rádiós frekvenciáját a néhai Andy Vajna filmügyi kormánybiztos szerezte meg a médiaszolgáltató 2017-es ellehetetlenülését követően. A frekvencián indult el azután a budapesti Retro Rádió, majd a Retro Rádió országos frekvenciára történő átköltözésekor a Magyar FM örökölte meg a frekvenciát. A Magyar FM tavaly azután szintén megszűnt, és a helyére az ugyancsak kormányközeli Best FM került, ami jelenleg a miniszterelnök barátjának, Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos emberének tulajdonában van.

Emiatt a Rádió Quarantine, ha akarná sem tudná egykori rádiós frekvenciáját használni, ezért is választották a netet. A netes rádiózásnak köszönhetően viszont a vételkörzetük nem korlátozódik Budapestre és környékére.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti