Szigeti Ildikó anácsadó szakpszichológus, újságíró

Koronavírus: Ingyenes internetes lelki segítségnyújtás médiamunkásoknak

Most még nagyobb emberi és szakmai felelősség hárul a média munkatársaira, miközben nyilván ők maguk is szoronganak, félnek, pánikolnak az előttünk álló időszak miatt. Nekik ajánlott most fel segítséget Szigeti Ildikó tanácsadó szakpszichológus, újságíró.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A média munkatársai számára tett közzé felhívást Facebook-oldalán a minap Szigeti Ildikó tanácsadó szakpszichológus, újságíró. Szigeti Ildikó ebben önzetlenül, térítésmentesen felajánlotta, hogy szívesen folytat beszélgetéseket olyan sajtómunkásokkal, akik megosztanák valakivel a koronavírus-járvány kapcsolatban meglévő érzéseiket, szorongásaikat, félelmeiket.

„Pszichológusként azt tanácsolom mindenkinek, hogy korlátozza a járvánnyal kapcsolatos hírfogyasztást. Újságíróként tudom, hogy nektek ez lehetetlen. Hatalmas emberi és szakmai felelősség hárul rátok, miközben nyilvánvalóan Ti is szorongtok, néha féltek, sőt, olykor pánikoltok is. Ebben a helyzetben ezek természetes reakciók. Ám nektek nap mint nap el kell tudni vonatkoztatni attól, amit éreztek, attól, amit éppen átéltek egyéni vagy családi szinten” – ezzel indokolja a szakpszichológus-újságíró a felajánlását, melynek lényege, hogy szívesen fogad hívásokat a sajtó munkatársaitól, hogy ezzel próbálja oldani a szorongásaikat.

Szigeti a Media1 érdeklődésére azt mondta, Skype-on folytatja le beszélgetéseket. Ezek nem klasszikus terápiák vagy konzultációk, tényleg inkább beszélgetésekről van szó, de a szakember úgy véli, akár egyetlen beszélgetés is sokat segíthet most mindenkinek, mert ha kibeszéli valaki magából az aggályokat, könnyebb lehet szembenézni a helyzettel.

Akit érdekel a lehetőség, Szigeti Ildikóval a Facebook-oldalán keresztül tudja felvenni a kapcsolatot.

További hírek olvashatók a Media1-en!

Borító: Szigeti Ildikó tanácsadó szakpszichológus, újságíró

Szóljon hozzá!

Hajdú Péter, a Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója

Hajdú Péter az elsőrendű vádlott egy adócsalási ügyben a Magyar Hang szerint

A Frizbi Entertainment Kft. volt tulajdonosát, a Mészáros Lőrinc feleségéhez tartozó Life TV és Ozone TV vezérigazgatóját a Magyar Hang értesülése szerint adócsalással vádolja az ügyészség egy korábbi ügy kapcsán. A Media1 telefonon utolérte a tévést, akitől azt is megkérdeztük, igaz-e, hogy Összezárva Hajdú Péterrel címmel tervez műsort a LifeTv-nél.

Varga Zoltán, a Central Médiacsoport vezérigazgatója

Nem vette fel az osztalékot Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa

Varga Zoltán üzletember, a Central Médiacsoport tulajdonosa a Media1-nek határozottan cáfolta a sajtóban az osztalékával kapcsolatban korábban megjelent állítást, illetve a Media1-nek ma tájékoztatást adott arról, hogy mikorra állítják helyre a fizetéseket a vállalatánál, illetve mikortól térnek vissza a teljes munkaidőre a járvány után.