Pesti Hírlapot terjeszt egy rikkancs Budapesten

Távozott Kerényi György, a Pesti Hírlap főszerkesztője

Kerényi György azonnali hatállyal hagyta ott a lapot, értesült a Media1. Az utódját ma jelentik be. Megszorítások, leépítések is lesznek a kiadónál.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A tegnapi napon, azonnali hatállyal megszüntette saját munkaviszonyát Kerényi György, a Pesti Hírlap című napilap főszerkesztője, aki a külsős szerzőknek küldött búcsú e-mailjében azt írta: reméli, mihamarabb hozzájuthatnak a honoráriumukhoz – értesült a Media1.

Portálunk ma telefonon kereste meg Kerényi Györgyöt, aki megerősítette, hogy valóban távozott a tegnapi nappal, de titoktartási kötelezettségére hivatkozva nem nyilatkozott.

Kerényi György tavaly kapta meg a megbízást az új napilap elindítására a lapot működtető Global Post Hun Kft.-nál, de a Pesti Hírlap csak idén év eleje óta jelent meg rendszeresen, ám a lap nyomtatott változata most szünetel, jelenleg az interneten próbálják átvészelni a koronavírus-világjárványt.

A Media1 kereste Milkovics Pált, a Pesti Hírlap tulajdonosát a hír kapcsán, aki azt mondta, hogy hamarosan, várhatóan már ma bejelentik Kerényi György utódját. A tulajdonos a főszerkesztő távozását nem kívánta kommentálni, de méltatta őt, az eddig elért munkája, teljesítménye miatt. Most digitális működésre állnak át, ami változásokkal jár. További megszorításokra, átszervezésekre is kénytelen sort keríteni a koronavírus-világjárvány miatti kényszerű digitális átállás miatt a kiadó.

További hírek olvashatók a Media1-en, ahol ma számoltunk be arról, hogy a koronavírus-világjárvány következtében a magyar médiapiac másik szereplője, a 24.hu, a Nők Lapja, a Story, a Best és más médiumok kiadója, a Central Médiacsoport gazdasági megszorítóintézkedéseket léptett érvénybe.

Olvasóink figyelmébe ajánljuk a Media1 műsorának 2020. február 17-i visszahallgatható adását, melynek Kerényi György és Milkovics Pál volt a vendége.

Borító: Pesti Hírlapot terjeszt egy rikkancs Budapesten 2020. január 30-án. Fotó: Bielik István / Pesti Hírlap

 

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

koronavírus miatt tévéző ember

Nagyon megváltoztatta a koronavírus a magyarok médiafogyasztási szokásait

A Nielsen Közönségméréstől kapott friss statisztikák azt mutatják, hogy az internet mellett a tévé szerepe is jelentősen felértékelődött a járvány hatására, hiszen nagyon nagyot nőtt pár hét alatt a tévénézésre fordított idő Európában és Magyarországon. Az is nagyon megváltozott, mit nézünk a tévében: például a sportcsatornák óriásit vesztettek. Lássuk is a konkrétumokat!

A UPC Direct műholdas szolgáltatás új logója

Nem tűnik el teljesen a UPC márkanév a magyar tévés piacról

Bár a UPC Magyarország beolvadt a Vodafone-ba, és március végével elhagyta eddigi jól ismert márkanevét, a tíz évvel ezelőtt a UPC Magyarországtól függetlenedő UPC Direct műholdas szolgáltató arra figyelmeztet, hogy ők változatlan néven üzemelnek tovább ezután is.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!