hirtv

Elnéző volt a Médiatanács a jogsértő HírTV-vel

A fideszes médiaholding csatornáján többször is burkolt reklámot sugároztak, a Médiatanács mégsem érezte úgy, hogy ezt szankcionálni kellene. A Médiatanács ezenkívül rádiós pályázatokkal is foglalkozott ezen a héten. A testület egyébként elérte, hogy a román társhatóság megbüntesse a TV2 Média Csoporthoz tartozó Mozi+ csatorna üzemeltetőjét.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Ezen a héten, a tomboló koronavírus-világjárvány ellenére is ülésezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanács, az új ügyrendnek megfelelően videókonferencia segítségével.

Büntetés nélkül úszta meg a jogsértést a Hír Televízió

Ezen a héten a testület úgy határozott, hogy a Hír TV szolgáltatójára nem ró ki pénzbírságot, holott az NMHH Médiatanács szerint az Otthonteremtők című magazinműsora összesen 5 alkalommal – tavaly novemberben, valamint négy idei januári ismétlésében – a szponzorüzenetben az egyik támogató két telephelyének pontos megjelölésével burkolt reklámnak megfelelő tartalmat tett közzé.

A Médiatanács a többszöri jogsértés ellenére csak figyelmeztette a fideszes médiaholding csatornáját, arra hivatkozva, hogy a grémium a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét.

Rádiós ügyek

A Médiatanács ezenkívül véglegesítette a Gyöngyös 88,9 MHz helyi és a Nyíregyháza 102,6 MHz körzeti frekvenciák pályázati felhívásait közösségi jellegű használatra.

A testület elvégezte továbbá az alaki vizsgálatokat a kereskedelmi jellegű Heves 93,7 MHz és a közösségi jellegű Siklós 88,6 MHz helyi frekvenciák pályázati eljárásaiban: előbbinél nyilvántartásba vette az M-Lite Kft.-t és hiánypótlásra szólította fel a Veszprém Rádió Kft.-t, utóbbinál pedig az egyedüli pályázó Karc FM Kft.-t. Eredménytelennek nyilvánította a grémium a Körmend 99,8 MHz helyi kereskedelmi jellegű rádiós frekvencia pályázati eljárását, mert az egyedüli pályázó ajánlata alakilag érvénytelen volt.

Büntetést kapott a Mozi+ szolgáltatója Romániában az NMHH bejelentésére

A román társhatóság, a CNA egy, az NMHH által továbbított bejelentés alapján ötezer lejes – körülbelül 362 ezer forint értékű – bírságot szabott ki a Mozi+ szolgáltatójára (a TV2 Média Csoporthoz köthető román cégre), mert a Z világháború című akció-horrorfilmet délután fél ötkor adta közre, 12 éven aluliak számára csak szülői engedéllyel vagy nagykorú felügyeletével ajánlva, pedig a film – horrorisztikus tartalma miatt – kizárólag a késő esti órákban kerülhetett volna műsorba.

A román hatóság eljárását az tette szükségessé, hogy a Mozi+ csatorna médiaszolgáltatója a román joghatóság alá bejelentkezve végzi szolgáltatását Magyarország területére is.

További híreket találhat a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

koronavírus, maszk, járvány

Koronavírus: Létszámleépítés az Indexnél, bércsökkentés a HVG-nél, visszaeső forgalom a Lapkernél – nem kíméli a magyar médiavállalatokat a járvány

A 24.hu-t és a Nők Lapját is kiadó Central Médiacsoport, a Pesti Est, a Pesti Hírlap, a Nemzeti Sport, a Képes Sport és a FourFourTwo, valamint a VOX Magazin után után újabb hazai médiavállalatokat kényszerít fájdalmas intézkedésekre a világjárvány miatti helyzet. Folytatódik a Media1 a világjárvány médiapiaci hatásairól szóló cikksorozata.

mese

A Koronavírus (tündérmese)

Nem is oly réges-régen, a mái világban, amikor a Halál szívében nem sok irgalom lakozék, az Óperenciás tengeren túl és innen, földön és vízen, volt egyszer egy világ, a világban házak, a házakban emberek…