Dunaújváros madártávlatból

889 milliót költene Dunaújváros médiára

Rendkívüli közgyűlést tartanak, hogy a „Médiarendszer üzemeltetése” elnevezésű közbeszerzési pályázatot kiírhassák.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Bruttó 889 millió forint keretösszegű közbeszerzés meghirdetéséről hoz döntést csütörtöki, holnapi rendkívüli közgyűlésén Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A közbeszerzés a Médiarendszer üzemeltetésére vonatkozik, és évente 200 millió forint plusz áfa, három és fél év alatt 700 millió forint plusz áfát, bruttó 889 millió forintot fizetne ki a szolgáltatásért Dunaújváros.

A közgyűlési napirendi pont rövid tartalma:

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a hozzá kapcsolódóintézmények, vállalatok kommunikációjának összehangolása érdekében, közbeszerzési eljárás lefolytatását követően van lehetőség szerződést kötni a Médiarendszer üzemeltetése tárgyában.

Eddig ez Belénessy Csaba üzlete volt

Dunaújvárosban eddig Belénessy Csaba, a koronavírus-világjárvány miatt a napokban Magyarországon cenzúra bevezetését szorgalmazó volt MTI-elnök, Andy Vajna néhai filmügyi kormánybiztos barátjának és volt üzleti partnerének vállalkozása, a Crossborder Film Kft. üzemeltette a Dunaújvárosi Médiaközpontot. A Fejér-megyei város volt fideszes vezetése 766 millió forint + áfa, összesen 972,8 millió forint összegű, 48 hónapra szóló szerződést kötött korábban a kft.-vel.

A cég feladata volt a dunaújvárosi helyi médiumok tevékenységének összehangolása, valamint a kft. készítette a Dunaújváros TV műsorait, illetve üzemeltette a tévét, továbbá hetilapot jelentetett meg. Szintén Belénessy cége online felületeket üzemeltetett és tartott fenn. A szerződés része volt az Infó Dunaújváros print és online, valamint kiterjedt a Rádió 24 (R24)-re is.

További hírek olvashatók a Media1 hírportálon, ahol a közbeszerzés lezárultát követően beszámolunk majd arról, ki kapta a mostani új megbízást.

Borító: Dunaújváros bemutatkozó kisfilmének egy pillanata. Fotó: YouTube

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

A DIGI egyik üzlete

Az NMHH szerint nem az ő eljárásuk a tisztességtelen, hanem az 5G pályázatból kizárt DIGI, és különben is, nem lesz automatikusan olcsóbb a mobilnet, ha több a piaci szereplő

Megérkeztek a válaszok a Media1 hétfői kérdéseire a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól azzal kapcsolatban, hogy a holland DIGI Communications N.V. vezérigazgatója tisztességtelennek nevezte, hogy a magyar hatóság nem várta ki a DIGI folyamatban lévő bírósági perének végét, és a távközlési cég kihagyásával hirdetett eredményt az 5G-s mobilfrekvencia-pályázaton, aminek a DIGI-vezér szerint a fogyasztók fizetik majd meg az árát a következő 15 évben.

koronavírus, maszk, járvány

Koronavírus: Létszámleépítés az Indexnél, bércsökkentés a HVG-nél, visszaeső forgalom a Lapkernél – nem kíméli a magyar médiavállalatokat a járvány

A 24.hu-t és a Nők Lapját is kiadó Central Médiacsoport, a Pesti Est, a Pesti Hírlap, a Nemzeti Sport, a Képes Sport és a FourFourTwo, valamint a VOX Magazin után után újabb hazai médiavállalatokat kényszerít fájdalmas intézkedésekre a világjárvány miatti helyzet. Folytatódik a Media1 a világjárvány médiapiaci hatásairól szóló cikksorozata.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!