A HírTV új székháza az Angol utcában Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1

Pert vesztett a HírTV – büntetőeljárás is indul a Sajtóklubban elhangzottak miatt

A hírcsatorna valótlanságokat állított a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségéről, emiatt indult sajtóper, amit jogerősen is megnyert a Mazsihisz, mely a történtek miatt büntetőjogi eljárást is kezdeményezett a Sajtóklub című műsor egyes szereplőivel szemben.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Jogerősen pert nyert a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a Hír Televízió ellen, amelyet a Mazsihisz azért perelt be, mert a Sajtóklub című műsorában véleménynek álcázott valótlanságok hangzottak el a szervezetről – derül ki a Mazsihisz honlapjáról.

A bíróság – részleges pernyertességre figyelemmel – kötelezte a televíziót egyes valótlan tényállításainak helyreigazítására, amelynek a szerkesztőség hétfőn este eleget tett.

A helyreigazítás szerint a HírTV valótlanul állította a 2019. augusztus 19-i Sajtóklub című műsorban, hogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége igyekszik szövetkezni a Jobbikkal, a Jobbikot legitim partnernek tekinti, illetve hogy a Mazsihisz egy antiszemita párttal állna össze. Valótlanul állította továbbá a KESMA hírcsatornája, hogy a Mazsihisz azóta is használja a kommunista rendszerben szerzett ingatlanokat és nem szakított az ÁVH-s kommunista múltjával.

A Mazsihizs jelezte: a HírTV-vel szembeni eljárások ezzel nem értek véget, az adás egyes szereplőivel szemben magánvádas büntetőeljárás keretében rágalmazás vétségének alapos gyanúja miatt feljelentést tett, és az ügy a Pesti Központi Kerületi Bíróságon már folyamatban van.

A Mazsihisz jelezte: a legnagyobb magyar zsidó felekezetként továbbra is a sajtó- és véleményszabadság hívei, „ám azt a jövőben sem tűrjük el, hogy bárki véleménynyilvánításnak álcázott hazugságokat terjesszen a magyar zsidóságot képviselő Szövetségünkről.”

További hírek a Media1-en!

Borító: A HírTV székháza az Angol utcában Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1 (archív)

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

koronavírus miatt tévéző ember

Nagyon megváltoztatta a koronavírus miatti karantén a magyarok médiafogyasztási szokásait

A Nielsen Közönségméréstől kapott friss statisztikák azt mutatják, hogy az internet mellett a tévé szerepe is jelentősen felértékelődött a járvány hatására, hiszen nagyon nagyot nőtt pár hét alatt a tévénézésre fordított idő Európában és Magyarországon. Az is nagyon megváltozott, mit nézünk a tévében: például a sportcsatornák óriásit vesztettek. Lássuk is a konkrétumokat!

A UPC Direct műholdas szolgáltatás új logója

Nem tűnik el teljesen a UPC márkanév a magyar tévés piacról

Bár a UPC Magyarország beolvadt a Vodafone-ba, és március végével elhagyta eddigi jól ismert márkanevét, a tíz évvel ezelőtt a UPC Magyarországtól függetlenedő UPC Direct műholdas szolgáltató arra figyelmeztet, hogy ők változatlan néven üzemelnek tovább ezután is.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!