A Magyar Hangot is karanténba zárnák? Fotó: Ladányi András, Media1

Elutasították a Magyar Hang ajánlatkérését, amikor a koronavírus miatt magyarországi nyomdát próbált találni, ezért amíg még lehet, továbbra is Szlovákiában nyomtatják a magyar hetilapot

A jelenleg Szlovákiában készülő hetilap egyelőre akadálytalanul tud megjelenni, de a szerkesztőségben nagyon tartanak tőle, hogy a koronavírus-világjárvány miatt ez a helyzet bármikor megváltozhat, ezért kérdeztek körbe, hátha a magyar nyomdák mégis hajlandók lennének kinyomtatni a hetilapot. Kaptak is választ, de mindenhol kikosarazták őket.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A koronavírus-járvány miatti országos veszélyhelyzetben és az emiatt prognosztizált gazdasági visszaesés ellenére sem hajlandók kinyomtatni Magyarországon a Magyar Hang szerkesztősége által megkeresett hazai nyomdák a kormánykritikus hetilapot – derül ki a magyarhang.org-on közzétett beszámolóból.

A 2018 májusában létrejött Magyar Hang nyomtatását Magyarországon egyetlen nyomda sem vállalta el a lap indulásakor, ezért azt a kezdetektől a szomszédos Szlovákiában,  Pozsonyban készítik. Bár a szlovákiai nyomda egyelőre vállalja a szállítást Magyarországra, de a világjárvány miatt kialakult bizonytalan helyzetre való felkészülésként a szerkesztőség alternatív lehetőséget keres arra az esetre, ha a határokat az áruforgalom elől is le kellene zárni, vagy ha bármi egyéb történne.

Magyar Hang hetilapok
A Magyar Hang különböző lapszámai. Fotó: Magyarhang.org

A Magyar Hang már több nyomdai vállalkozást is megkeresett, köztük egy Budapesthez közeli nagy kapacitású nyomdát is, de hiába.

A magyarhang.org beszámolója szerint van, aki kapacitáshiányra hivatkozott, mások egyszerűen eltűntek és nem vették fel nekik a telefont, mihelyst kiderült számukra, hogy a Magyar Hang nyomtatásáról lenne szó.

A lap egyébként még a Fidesz-közeli Mediaworks / KESMA nyomdáját is megkereste, ahonnan az alábbi választ kapták:

„A világban és Magyarországon is kialakult egészségügyi, ezzel párhuzamosan gazdasági helyzetet figyelembe véve vezetőségünk döntése értelmében nyomdáink kapacitását saját kiadványaink mellett a meglévő szerződött partnereink igényeinek kiszolgálására fordítjuk. Jelen körülmények között tehát nem áll módunkban kiadványuk nyomdai gyártására kapacitást biztosítani, így sajnos ajánlatot adni sem.”

Magyar Hang: A Mediaworks nyomdájának érvelése sántít

A Magyar Hang azonban állítja: nem igaz, hogy ne lenne szabad kapacitása a Mediaworks nyomdájának, hiszen mint a Media1 is beszámolt róla, a Mediaworks által nyomtatott Pesti Hírlap nyomtatása hétfő óta, bizonytalan időre szünetel, mivel a kiadó továbbra sem kapott választ a Fővárosi Önkormányzattól, hogy tároló-rekereszekben terjeszthesse a lapot.

A Pesti Hírlap nyomdában
A Pesti Hírlap nyomtatása korábban, még a felfüggesztést megelőzően. Fotó: Pesti Hírlap

A Magyar Hang szerint a Mediaworks nyomdájának érvelése azért sem teljesen stimmel, mert a koronavírus-járvány miatt a napilapok értékesítése is jelentősen zuhant, így a nyomdában bőven szabadultak fel kapacitások, amit fordíthatnának a hetilap elkészítésére.

A Magyar Hangot György Zsombor főszerkesztő és a 2018 áprilisában, az újabb kétharmados Fidesz-győzelem után bezárt, akkoriban kormányfüggetlen és Simicska Lajos érdekeltségében lévő Magyar Nemzet volt újságíróiból és szerkesztőiből álló stáb hozta létre. Kezdetben a lap terjesztése sem ment egyszerűen, mivel például az egyik áruházlánc-diszkont nem volt hajlandó értékesíteni a lapot, de ez mostanra megváltozott.

A Media1 egyébként kereste a Mediaworksöt is, de a honlapjukon megjelölt sajtókapcsolati telefonszámon csak az ügyfélszolgálat jelentkezett, ahol kérésünkre az ügyfélszolgálatos munkatárs azt mondta, nem tud kapcsolni sajtónyilatkozatra feljogosított kollégát.

Borító: A Magyar Hang egy korábbi címlapja. Ladányi András / Media1

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti