Magyar Katolikus Rádió, logó

Rádiós hittanóra és állandó hírszolgáltatás – a koronavírus a Magyar Katolikus Rádió műsorrendjét is érinti

Az országos veszélyhelyzet miatt rádiós hittanórákat, élő közvetítéseket és a megszokott óránkénti hírek mellett a műsorok között is folyamatos hírszolgáltatást nyújt a 20 FM-frekvencián és mobilapplikációval is elérhető rádió.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A kormány által múlt héten szerdán kihirdetett járványügyi veszélyhelyzet miatt, valamint a rádió dolgozóinak egészségügyi védelme és a társadalmi felelősségvállalás jegyében a Magyar Katolikus Rádió átmenetileg megváltoztatja szokásos műsorrendjét – derül ki a rádió keddi tájékoztatásából.

A műsorok között is állandó a hírszolgáltatás

A Katolikus Rádió műsorán a megszokott egész órakor jelentkező hírek mellett a műsorok között is folyamatos lesz a hírszolgáltatás a koronavírussal összefüggésben felmerülő aktualitásokról, különös figyelmet fordítva arra, hogy kizárólag hiteles, megbízható forrásból származó információk juthassanak el a hallgatókhoz.

Hittanoktatás a rádióban

A március 16-án hatályba lépett általános digitális távoktatás támogatásának céljából az MKR segítséget kíván nyújtani a hittanoktatás zavartalan lebonyolításában, melyet erre a célra készített műsorszámok sugárzásával valósít meg. A hittanoktatók a rádió honlapján, a https://www.katolikusradio.hu/napi-radiomusor-es-hangarchivum címen tájékozódhatnak az aktuális műsorrendről.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) eseményeinek befogadása

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus a kialakult járványügyi veszélyhelyzet miatt számos rendezvény elhalasztására kényszerült. Az említett események egy részét a Magyar Katolikus Rádióban élő rádióműsor formájában bonyolítják le.

Az első érintett műsor az Esztergomi Beszélgetések című sorozat következő állomása, amelynek sugárzása március 18-án, szerdán, 18 órakor kezdődik a rádió stúdiójában. Az élő rádióközvetítés mellett a találkozót a Bonum TV adásán is nyomon követhetik az érdeklődők. A további érintett eseményekről a NEK hivatalos honlapján, és a Magyar Katolikus Rádió Facebook oldalán várható tájékoztatás.

20 FM-frekvencián és akár mobilapplikációval is hallgatható a rádió

A rádió jelenleg 20 analóg FM frekvencián hallható. Okostelefonról már elérhető a Magyar Katolikus Rádió hivatalos mobiltelefon-alkalmazása, amelynek segítségével földrajzi korlátok nélkül, bárhol, bármikor hallgatható az élő műsor, böngészhető az archívum, olvashatóak a hírek, és számos tematikus zenei csatorna kínálatából is választhatnak a hallgatók. Az alkalmazás Android és iOS (Apple) rendszereken egyaránt használható. (Erről további információ található korábbi hírünkben.)

A Magyar Katolikus Rádió mobilapplikációja.
A Magyar Katolikus Rádió mobilapplikációja.

„A Magyar Katolikus Rádiót a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2004-ben azzal a céllal hozta létre, hogy a magyar társadalomban a keresztény életfelfogást és erkölcsiséget megerősítse és terjessze. Közszolgálati műsorstruktúrájával segít eligazodni és tájékozódni az élet számtalan területén, és a mindennapok kérdéseiben. Szerepet vállal a Katolikus Egyház tanításának hirdetésében, a magyar és az egyetemes kultúra, valamint anyanyelvünk értékeinek megőrzésében. A Magyar Katolikus Rádió szándéka, hogy műsorainak minden eleme által a közt, vagy az egyház társadalmi tanításának kifejezésével élve a közjót szolgálja. E szolgálat lényege a rádió felfogása szerint az, hogy a műsorok által végig vezesse egy úton a hallgatót, olyan úton, amelynek a végére érve talán jobban tudja majd, hogy hogyan, merre tovább, mint annak előtte” – írják a közleményükben.

A Magyar Katolikus Rádió a Media1-hez eljuttatott közleményében is arra kéri hallgatóit, hogy a járványügyi veszélyhelyzetben hatályos szabályok betartásával és fokozott figyelemmel járjanak el mindennapi teendőik során.

További hírek találhatók a Media1 hírportálon!

Szóljon hozzá!