A Pesti Hírlap rikkancsa

Koronavírus: Nem kerül utcára a Pesti Hírlap napilap egy ideig, a Fővárosi Önkormányzat engedélyére várnak

Az újság egyelőre arra vár, hogy a Fővárosi Önkormányzattól választ kapjanak a rikkancsos terjesztés helyett javasolt terjesztési móddal kapcsolatban, addig a működésüket felfüggesztik.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Mint arról a Media1 a múlt héten már beszámolt, a Pesti Hírlap azt kérte a Fővárosi Önkormányzattól, engedélyezze számára, hogy a Magyarországot is elérő koronavírus miatti rendkívüli intézkedésként áttérhessen az eddig alkalmazott rikkancsos megoldás helyett a közterületi tárolórekeszes terjesztésre, hogy így óvják a lapterjesztéssel megbízott, sok esetben már idősebb rikkancsokat és a lap olvasóit a vírus további terjedésétől.

Mivel egyelőre nem érkezett hivatalos válasz a városházától a kiadóhoz a Pesti Hírlap múlt héten küldött kérelmére, ezért a Pesti Hírlap kiadója úgy döntött, a városháza válaszáig felfüggesztik a lap megjelentetését.

Milkovics Pál, a lap tulajdonosa telefonon is megerősítette ezt az imént telefonon a Media1-nek. Azt mondta, hogy az emberek egészsége most az elsődleges. A Fővárosi Önkormányzatnál pozitívan fogadták Szabó Dániel, a kiadó ügyvezetőjének megkeresését, így remélik, hogy hamarosan folytatni tudja tevékenységét a napilap, és nem tart sokáig a felfüggesztés, de most nem tehetnek mást, amíg nem érkezik hivatalos válasz.  Ha folytatni tudják a terjesztést, akkor a lapot távmunkában készítenék továbbra.

A munkatársakat egyelőre arra kérték, maradjanak otthon.

A koronavírus miatt szünetel a Pesti EST című, a Pesti Hírlaptól független érdekeltségben lévő kulturális hetilap, továbbá a Vox magazin megjelentetése is. Rendkívüli intézkedésként a Drága örökösök következő, 4. évadának forgatását is leállították, erről Kapitány Iván producer a Media1-nek nyilatkozott ma.

További hírek találhatók a Media1 hírportálon.

Borító: A Pesti Hírlap rikkancsa korábban.  Fotó: Bielik István / Pesti Hírlap

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti