VOX Mozimagazin

A VOX mozimagazin is leáll a koronavírus miatt

Április elején egy búcsúkiadást még megjelentetnek, de szavaik szerint azt is csak akkor, ha egyáltalán még nyitva lesznek a boltok, ahol terjeszteni tudják.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A VOX mozimagazin a Facebook-oldalán jelentette be, hogy egy időre kényszerszünetet tart, a filmes-mozis magazin ugyanis a koronavírus miatt akadozó filmgyártás, illetve a különböző, a mozikat érintő korlátozások miatt egy ideig nem jelenik meg.

Április elején még egy ideiglenes búcsúszámmal, egy különleges kiadással jelentkeznek még, de szavaik szerint ezt is csak akkor, ha nyitva lesznek addig a boltok, és ott hozzá lehet jutni a laphoz. Ezután azonban már csak akkor jelenik meg a VOX, „ha visszaállt a világ és a mozik rendje”.

„Kedves VOX mozimagazin olvasók! Tudjuk, hogy most kisebb gondotok is nagyobb a filmeknél, de talán pár hét múlva már olvasnátok róluk. Amíg a mostani szomorú helyzet fennáll, egy amolyan ideiglenes búcsúszámmal, egy különleges kiadással jelentkezünk április elején – feltéve, ha nyitva maradnak a boltok, ahol meg lehet vásárolni – , aztán legközelebb már csak azután jövünk, hogy ismét visszaáll a világ és a mozik rendje. A részletekkel később jövünk. Mindenkinek kitartást, és vigyázzatok magatokra és szeretteitekre.”

Másokat is érzékenyen érint a koronavírus

A napokban derült ki, hogy a Pesti EST című ingyenes kulturális hetilap is kénytelen szüneteltetni tevékenységét. Az országos veszélyhelyzeti intézkedések miatt kényszerülnek erre, mely számos korlátozást hozott a magyarok mindennapjaiba is, így például nem tarthatók meg a 100 fős vagy annál nagyobb beltéri és az 500 fős vagy annál nagyobb kültéri rendezvények.

A Pesti EST 30 éves történetében még sohasem fordult elő ilyesmi, hogy valamely héten ne tudott volna megjelenni, de most nyilván nem sok értelme van megjelenni a lappal, amikor a színházak bezárnak, programok maradnak el és csak limitáltan működnek a mozik. Emiatt szünetel az est.hu frissítése is.

Nem szeretne viszont leállni a Pesti HÍRLAP című ingyenes, idén indult új közéleti napilap. Mint arról a Media1 beszámolt, a hírlapot működtető kft. azt kérte a Fővárosi Önkormányzattól  a napokban, engedélyezze, hogy a közterületi terjesztés során ne rikkancsok osztogassák az újságot, ahogyan az indulás óta eddig történt, hanem tárolórekeszekből lehessen hozzáférni. A cél az, hogy a hazánkat is érintő világjárvány alatt is eljussanak a lap információi az olvasókhoz, azaz a tájékoztatást sikerüljön megőrizni. A Pesti Hírlap egyelőre a fővárosi városháza válaszát várja a közterület-használati engedély ideiglenes módosításával kapcsolatban pár napja benyújtott kérelem ügyében, de nagyon bíznak a kedvező elbírálásban, hiszen így a járvány idején visszahívhatnák a rikkancsaikat a közterületekről, de az olvasók nem maradnának a lap nélkül.

A koronavírus egyébként több más médiavállalat életét is befolyásolja, erről ITT olvashatnak.

További hírek találhatók a Media1 hírportálon!

Szóljon hozzá!

Hajdú Péter, a Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója

Hajdú Péter az elsőrendű vádlott egy adócsalási ügyben a Magyar Hang szerint

A Frizbi Entertainment Kft. volt tulajdonosát, a Mészáros Lőrinc feleségéhez tartozó Life TV és Ozone TV vezérigazgatóját a Magyar Hang értesülése szerint adócsalással vádolja az ügyészség egy korábbi ügy kapcsán. A Media1 telefonon utolérte a tévést, akitől azt is megkérdeztük, igaz-e, hogy Összezárva Hajdú Péterrel címmel tervez műsort a LifeTv-nél.

Varga Zoltán, a Central Médiacsoport vezérigazgatója

Nem vette fel az osztalékot Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa

Varga Zoltán üzletember, a Central Médiacsoport tulajdonosa a Media1-nek határozottan cáfolta a sajtóban az osztalékával kapcsolatban korábban megjelent állítást, illetve a Media1-nek ma tájékoztatást adott arról, hogy mikorra állítják helyre a fizetéseket a vállalatánál, illetve mikortól térnek vissza a teljes munkaidőre a járvány után.