A székesfehérvári Vörösmarty Rádió frekvenciáján most nem szól semmi

Kizárta a Médiatanács a Vörösmarty Rádiót a rádió fehérvári frekvenciájára kiírt pályázatból

A fideszes vezetésű Székesfehérvár önkormányzatának helyi rádióját a kizárólag fideszes delegáltakból álló Médiatanács rövid időn belül másodjára is elnémíthatja, a Vörösmarty Rádió ugyanis a grémium szerint formai hibás pályázatot adott be az eddig általa használt Székesfehérvár 99,2 MHz rádiós frekvenciára. A hatóságnál elhallgatták a döntést. A rádiónál most azon tanakodnak, mit tegyenek.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Media1 információi szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa keddi ülésén úgy döntött, hogy alaki, azaz formai hibára hivatkozva kizárja a Székesfehérvár 99,2 MHz helyi rádiós frekvenciára kiírt pályázatból az egyedüliként pályázó Fehérvár Médiacentrum Kft.-t (a Székesfehérvár Városgondoksága Kft. leányvállalatát), azaz a frekvenciát jelenleg ideiglenes médiaszolgáltatási jogosultsággal használó Vörösmarty Rádió, a fideszes vezetésű Székesfehérvár önkormányzati rádiójának tulajdonosát. Vagyis a frekvenciapályázat eredménytelen lett.

Az ügyet nem csak az teszi pikánssá, hogy ezzel a kizárólag fideszes delegáltakból álló Médiatanács egy fideszes városvezetés kommunikációs céljainak tesz keresztbe, de az is, hogy az NMHH kommunikációs igazgatósága kihagyta a Médiatanács e heti üléséről kiadott szerdai sajtóközleményből az ezzel kapcsolatos keddi döntést.

Az NMHH csak azt kommunikálta a rádióval kapcsolatban a sajtó felé, hogy ideiglenes médiaszolgáltatási jogosultságot biztosít a Székesfehérvár Városgondoksága Kft. kérelmére a március 25. és április 23. közötti időszakra, vagyis meghosszabbította a Vörösmarty Rádió ideiglenes jogosultságát további 30 nappal. (A médiahatóság ezenkívül még az RTL Klub elleni bírságról adott felvilágosítást, ami egy több mint 9 éve húzódó ügy.)

A Media1 még szerdán megkereste a médiahatóságot, hogy a Vörösmarty Rádió ügyében született, egyelőre nem kommunikált döntésről érdeklődjön, de az NMHH tegnap óta nem válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésünkre.

A Vörösmarty Rádiónál most vizsgálják, mitévők legyenek

Kerestük Hagymásy Andrást, a Vörösmarty Rádiót működtető kft. ügyvezetőjét is, aki telefonon megerősítette a Media1 információját. Azt mondta, már értesült a Médiatanács döntéséről, és jogászokkal fogják megvizsgálni a döntést, így egyelőre korainak tartaná arról nyilatkozni, élnek-a fellebbezés lehetőségével, vagy mitévők lesznek most.

A Vörösmarty Rádió, ha nem talál megoldást a helyzetre, rövid időn belül másodjára némulhat el a vételkörzetében, azaz Székesfehérváron és térségében. Korábban ugyanis az NMHH Médiatanács nem hosszabbította meg a rádió lejáró 7 éves médiaszolgáltatási jogosultságát, majd a rádió január végétől több mint egy hétig néma is volt emiatt.

Később a rádió azonban mégis folytathatta az üzemet, mivel a Médiatanács tagjai 30 napos ideiglenes működési engedélyt adtak a rádiónak. Ezt az ideiglenes jogosultságot hosszabbították meg kedden további 30 nappal április 23-ig. A Vörösmarty Rádió sorsa azonban április 23. utánra egyelőre teljesen bizonytalannak tűnik. Ha ugyanis újra ki kell írni a rádiós pályázatot, az április 23-ig biztosan nem zárulhat le. Legfeljebb ideiglenes frekvencián szólhatnak majd tovább. Kérdéses az is, hogy új frekvenciapályázat mikor lehet.

Frissítés 14:25

Időközben megérkezett az NMHH kommunikációs igazgatóság válasza is. Ennyit írnak:

„A Székesfehérvár 99,2 MHz helyi rádiós frekvencia közösségi jellegű hasznosítására kiírt pályázat alaki vizsgálati szakaszában a testület megtagadta a Fehérvár Médiacentrum Kft. pályázati nyilvántartásba vételét, mert ajánlata alakilag érvénytelen volt.”

További médiahírek találhatók a Media1.hu hírportálon!

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti