Az ATV Spirit a Sprit FM műsorai számára kialakított új díszlete

Az ATV Spirit tévécsatornán láthatóvá válik a Spirit FM néhány műsora

A Spirit FM érintett műsorai a tévés változatnak köszönhetően az eddiginél nagyobb eléréshez jutnak, hiszen az ATV Spirit minden jelentős műsorterjesztő cégnél elérhető. Az ATV Csoport dedikált tévéstúdiót is épített a Spirit FM műsorainak, melyek már a jövő héttől láthatók lesznek az ATV Spiriten.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Televíziós műsorokat is gyártani fog ezentúl a budapesti FM 87,6 MHz-en és a spiritfm.hu internetes oldalon sugárzó Spirit FM rádió. Ugyanis a Spirit FM több eddigi rádiós magazinműsorából hamarosan televíziós változat is látható lesz, amit a tavaly elindult ATV Spirit ebből a célból létrehozott tévéstúdiójából sugároznak majd – tudta meg a Media1 Korvin Tibortól, a Spirit FM programigazgatójától, aki egyben az ATV Spirit tévécsatorna kreatív igazgatói feladatait is ellátja.

Alapvetően a Spirit FM rádió néhány magazinműsorának tévés adaptációjáról van szó. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a műsorvezető egyszerre szól majd a tévénézőkhöz és a rádióhallgatókhoz, a műsorok ugyanis nem csupán hallhatók, de láthatók is lesznek.

A Spirit FM első körben négy magazinműsorából kezd el televíziós változatot is készíteni az ATV Spirit számára.

Ezekből a Spirit FM-es műsorokból lesz látható tévés változat a jövő héttől

Tévés változat készül a Holló Márta vezette Drive című műsorból, a Tribün című sportpodcastból, Zóna címmel tévés változatban is látható lesz a Trunk Tamás (dablty) vezette Corporation Z. műsor, valamint a Beleznay Endre vezette Napos oldal.

Korvin Tibor a Media1-nek elmondta: ezek a műsorok már március elejétől, azaz a jövő héttől láthatók lesznek az ATV Spiriten. Hozzátette: fontolgatják azt is, hogy a későbbiekben a Spirit FM más műsorai, köztük akár az egyik napi műsor is látható legyen az ATV Spirit csatornán, de erről a programigazgató még korainak tartaná beszélni.

A tévére adaptált rádióműsorok hétköznaponként 16:30-kor lesznek láthatóak az ATV Spiriten.

Holló Márta Drive című műsora is látható lesz a Spirit FM-en
Holló Márta Drive című műsora is látható lesz a Spirit FM-en

Országossá válik a műsorok broadcast lefedettsége

A tévés változat azért is érdekes a műsorok szempontjából, mert az ATV Spirit megtalálható szinte az összes szolgáltatónál, így a Telekomnál, a Diginél, a Vodafone-UPC-nél, valamint a kisebb szolgáltatóknál, például a Tarr Kft.-nél is. Az ATV Spirit digitális platformon jelenleg a tévé-előfizetéssel rendelkező háztartások 55 százalékában fogható.

„A Spirit FM-en futó magazinműsorok sikerét látva Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója kért fel, hogy hozzuk létre a szóban forgó négy műsor tévés adaptációját. Az ATV Spirit egy könnyedebb hangvételű, fiatalos csatorna lesz, ezért is adta magát, hogy a hasonló tematikájú rádiós tartalmakat fejlesszük tévés formátummá. Ennek fényében választottuk ki a műsorokat is, mint például a Tribünt, ami az egyik legnépszerűbb magyar sport podcast, vagy éppen Trunk Tomi generációs műsora. Trunk Tomi az internetes platformokon dablty néven ismert, és csupán 17 éves” – mondta el Korvin Tibor.

Korvin Tibor a Media1-nek nyilatkozva hozzátette:

„Az alapvető célunk a műsorokkal, hogy fiatal nézőket csábítsunk az új csatornára, és napról napra tudjuk is őket inspirálni. Annak érdekében, hogy ezek a műsorok látványvilágukban is friss, újszerű hatást mutassanak, egy vadonatúj stúdiót építettünk. Ennek tervezésénél az volt a célunk, hogy otthonos, de mégis modern, a megszokottól eltérő díszletet hozzunk létre, amelyben akár egyszerre négy-öt ember is tud beszélgetni. Holló Márta műsora például egy klasszikus portréműsor egy-egy vendéggel, a Tribün viszont egy műsorvezetővel és három beszélgetőpartnerrel fut.”

Az ATV Spirit kreatív igazgatója és a Spirit FM programigazgatója kiemelte:

„Összességében nagy lehetőség egy budapesti, kisebb frekvenciás rádió számára, hogy a műsorai országosan elérhetőek lesznek broadcast sugárzásban.”

A Spirit FM 2019 őszén kezdte meg a sugárzást a budapesti 87,6 MHz-en, miután Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója megvásárolta a frekvencián korábban üzemelő Broadway Rádiót. A Spirit FM médiaszolgáltatási jogosultságát a frekvenciára tavaly novemberben hosszabbította meg a Médiatanács 2025-ig.

Idén év eleje óta a Media1 hírportál is rendelkezik rádióműsorral a Spirit FM-en, valamint a kéthetente jelentkező új adások podcastként is visszahallhatók a vipcast.hu podcaston, a Google Podcastson, a Spotify-on és az Apple iTunes-on, valamint a media1.hu-n.

További médiahírek találhatók a Media1.hu hírportálon, ahol ma számoltunk be a Televíziós Újságírók Díja 2020 részleteiről is.

Borító: Az ATV Spirit a Sprit FM műsorai számára kialakított új díszlete

Szóljon hozzá!

A BBC History magazin legutóbbi kiadása

A BBC History magyar kiadását sem kíméli a koronavírus

Jóval kisebb terjedelemben és kevesebb illusztrációval jelent meg az ismeretterjesztő történelmi magazin magyar kiadása, mert a koronavírus gazdasági következményeként takarékoskodásra kényszerül a kiadó. A magyar szerzőknek ezúttal nem fizetnek honoráriumot.

Vujity Tvrtko, az ATV Túl minden határon - Trianon c. műsorának műsorvezetője

Trianon-estét tart az ATV

Először Vujity Tvrtko Túl minden határon – TRIANON című dokumentumfilmjét adják le, majd stúdióbeszélgetést sugároznak a 100 éves évfordulón csütörtökön.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!