Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője a HírTV Sajtóklubjában

A PestiSrácok letiltásához vezető pedofilvideó egy évekkel ezelőtti rendőrségi eljárás bizonyítéka volt

Épp a PestiSrácok YouTube elleni tüntetés előtt derült ki, hogy a PestiSrácok valójában nem leplezett le semmit, a YouTube-ra feltöltött pedofilvideó ügyében ugyanis a rendőrség már évekkel ezelőtt eljárt az elkövetőkkel szemben.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Mint arról a Media1 is beszámolt korábban,

  • ma délután 5 órakor utcai demonstrációt tartanak a PestiSrácok támogatói a Google/YouTube óbudai központjánál, amiért a YouTube letörölte a PestiSrácok teljes, 7 éven át épített videós csatornáját. Huth Gergely főszerkesztő szerint a kibersztálinizmus ellen tüntetnek.
  • Kiderült, hogy a YouTube azért tiltotta le a PestiSrácok videós csatornáját és törölte le a PS teljes YouTube-profilját, mert a kormányközeli médium gyermekpornót tartalmazó videót töltött fel a rendszerébe, amivel a médium súlyosan megsértette a YouTube felhasználói szabályzatát.
  • A PestiSrácok azzal érvelt, hogy a feltöltött videót egy, a gyerekek kizsákmányolása elleni oknyomozó anyaghoz akarta felhasználni úgy, hogy a pedofil cselekmény áldozata ne legyen felismerhető és a testrészeket a felismerhetetlenségig kikockáztatták, valamint feljelentést is tett.
  • A YouTube azonban közölte (és ezt ma a Media1-nek is eljuttatott közleményben ismét kifejezésre juttatta), hogy zéró toleranciát gyakorol minden, a gyerekek kizsákmányolását tartalmazó videóval szemben, ezt a felhasználói szabályzat is tartalmazza.

A friss fejlemény, hogy ma a 444.hu megírta, hogy a rendőrségen megerősítették, hogy a PestiSrácok ugyan valóban a rendőrséghez fordult a gyerekpornó miatt, csakhogy mint kiderült, a rendőrségen már ismerték régen ezt a videót.

Ezt írták a rendőrségtől a 444-nek:

„A rendőrségre 2020. február 7-én eljuttatott videófelvétel nem új, az ügyben a rendőrség 2018-ban indított büntetőeljárást szexuális erőszak és gyermekpornográfia bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt. Az ügyben eljáró nyomozó hatóság az elkövetőket mindkét bűncselekmény esetében beazonosította és az eljárást lefolytatta.”

Azaz kijelenthető, hogy a PestiSrácok valójában nem leplezett le semmit, hiszen a rendőrség ezt már megtette korábban.

A PestiSrácok egyébként pár nappal a letiltása után ugyan lehozott egy „leleplező” cikket a témával kapcsolatban (a problémásnak talált videó nélkül), de az is kiderült, hogy az írással valójában nem a gyerekpornó elleni akció leleplezése volt a céljuk, azzal kapcsolatban ugyanis érdemben nem tudtak kideríteni semmit, lényegében csak egy genderellenes cikk lett az állítólagos leleplezésből.

A cikkben olyan állítások szerepeltek,

hogy az „agresszív lobbierővel bíró gendermozgalom” azért lobbizik, hogy a pedofíliát ne tekintsék bűncselekménynek, hanem „elfogadható, tolerálandó szexuális viszonyulásként” definiálják.

Szabadságharcos hangulatot ígér a PestiSrácok a mai tüntetésre

A PestiSrácok egyébként ma egy újabb cikket közölt, melyben a YouTube-ot támadja „Nem portálunk az egyetlen jobboldali lap, amit a Google megpróbált ellehetetleníteni” címmel, amiből kiderül, hogy a mai YouTube ellenes demonstrációjukon felszólal Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, Jurák Kata, a PestiSrácok.hu főmunkatársa, Vajda Miklós, a Karc FM törzshallgatóinak doyenje, Stefka István, a PestiSrácok.hu lapigazgatója, Huth Gergely főszerkesztő és Szarvas Szilveszter főszerkesztő-helyettes, és egy meglepetés vendég. A demonstrációnak Vincze Emília a műsorvezetője, és Varga Miklós énekes állítólag szabadságharcos hangulatot teremt majd éneklésével.

Végezetül a YouTube ma kiadott állásfoglalása:

„A Pesti Srácok csatornáját a YouTube azért szüntette meg, mert megsértette a gyermekek biztonságára vonatkozó irányelveinket, amelyek megtiltják a gyermekek ellen irányuló szexuális visszaélés ábrázolását. Amikor egy csatorna megsérti ezeket az irányelveket, a sértő tartalmat minél gyorsabban eltávolítjuk, valamint jelentjük a hatóságoknak. A kapcsolódó csatornát pedig azonnal töröljük, ugyanígy eljárva, ha a későbbiekben új csatorna kerül létrehozásra. Jelen esetben, a csatornára feltöltő személy a platformon nyilvánosan elérhetővé tett egy, gyermekkel szembeni szexuális visszaélést ábrázoló tartalmat. Minden felhasználó vállalja az Általános Szerződési Feltételeink és a Közösségi Irányelveink betartását, amikor regisztrál a YouTube-ra. Amikor a felhasználók megsértik ezeket a feltételeket, például a gyermekek biztonságára vonatkozót, vagy az intézkedéseink megkerülését tiltót, akkor a csatornáikat, illetve minden további új csatornájukat megszüntetjük. A Pesti Srácok egy új csatorna létrehozásával megkerülte a csatorna megszüntetésére irányuló intézkedésünket, ezért szüntettük meg a vonatkozó csatornát. Irányelveink nem egyes nézőpontok szerinti tartalmakra vonatkoznak – azokat egyformán alkalmazzuk. Automatizált rendszereink nem úgy vannak tervezve, hogy egyénekhez vagy csoportokhoz tartozó tartalmakat politikai szempontok vagy egyéb tulajdonságok, például nemi vagy szexuális irányultság alapján szűrjenek. A tartalmakat felülvizsgáló munkatársainkat pedig úgy készítettük fel, hogy ne vegyék figyelembe a feltöltő személyét, és azt sem, hogy egyetértenek-e vagy sem a videóban szereplő álláspontokkal.”

További médiahírek találhatók a Media1.hu hírportálon.

Szóljon hozzá!

COVID-19 - Koronavírus, kórház, nővér

Az Index írta a legtöbb hírt a koronavírusról

A Clementine látványos ábráiból az is kiderül, hogy a március 15-i hosszú hétvége tájékán jelent meg a legtöbb koronavírus témájú cikk a magyar híroldalakon, azóta folyamatosan csökken a média érdeklődése a téma iránt. A legnépszerűbb kifejezés a fertőzött volt a vizsgált magyar híroldalakon.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!