A Telekom csoport székháza az Üllői úton Budapesten

Jogorvoslatra készül a Telekom a 670 milliós GVH-bírság miatt

A távközlési cég szerint nem igaz, hogy megtévesztette a fogyasztóit, amikor ingyenesnek hirdette bizonyos mobiltelefonjait.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Mint arról a Media1 is beszámolt szerdán, 670 millió forint összegű bírsággal sújtotta fogyasztók megtévesztésére hivatkozva a Gazdasági Versenyhivatal a Telekomot, mivel a cég 0 Ft-os készülékárat, ingyenességet ígért reklámjaiban, de a valóságban a kedvezményes telefonok megvásárlásához kötelezően aláírandó tarifacsomagok ára magasabb volt az átlagosnál, ezért a fogyasztók az ingyenességet a havidíjukkal fizették meg valójában.

A GVH hangsúlyozta, hogy a Telekom (csakúgy mint a Telenor és a Vodafone) visszaesőnek minősül a fogyasztók megtévesztése terén, ezért is sújtotta ilyen magas összegű bírsággal a céget a további jogsértések elleni elrettentésként.

A távközlési cég szerda kora este reagált a Media1 a bírsággal kapcsolatos megkeresésére. Azt írják: nem értenek egyet a bírsággal, nem ismerik el a jogsértést, ezért várhatóan a GVH döntése ellen jogorvoslattal élnek majd, de csak a határozat részletes tanulmányozását követően.

A vállalat közölte: folyamatosan arra törekszik, hogy kedvező konstrukcióban kínáljon okostelefont ügyfeleinek.

Az ügy előzményeiről és részleteiről ide kattintva érhető el a Media1 korábbi híre.

Borító: Ladányi András / Media1

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti