Az MSN Hírek nyitóoldala, vezető hírek között a Media1 tartalmai

A Media1 az MSN Hírek tartalomszállító partnere lett

A szerződésnek köszönhetően mostantól a Media1.hu tartalmai a Google Hírek, a Hírstart és a Hírkereső, valamint a Filter.hu hírgyűjtő-szolgáltatásokon kívül a Microsoft által üzemeltetett MSN Hírek szolgáltatásban is elérhetővé váltak.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Tavaly márciusban számolt be róla a Media1, hogy a magyar médiapiacon erősít a Microsoft: ekkor tették a világon 28. nyelvként magyarul is elérhetővé  az angolul Microsoft News néven is ismert hírszolgáltatást. A Microsoft News (magyarul MSN Hírek) összesen 140 piac mintegy félmilliárd felhasználóját éri el szerte a világon.

A friss hír most az, hogy a Microsofttal még 2019-ben létrejött megállapodásunk alapján mostantól a Media1.hu hírportál tartalmai is elérhetők az MSN Hírekben a világ és Magyarország vezető hírmédiumainak tartalmai között.

A Microsoft közel 24 éve van jelen a hírszolgáltatói piacon. A Microsoft News olyan ismert oldalak számára szállítja a híreket, mint például az MSN.com, a Microsoft News applikáció iOS és Android felületei, a Microsoft Edge böngésző, a Windows 10 News applikáció, a Skype, az Xbox vagy éppen az Outlook.com, így a Media1 tartalmai ezeken a felületeken is felbukkanhatnak ezután.

Microsoft News szerkesztők a berlini központban. Fotó: Microsoft News Center
Az MSN News szerkesztősége a berlini központban. Fotó: Microsoft News Center

A Microsoft News tartalomszállító partnerei között olyan vezető hírszolgáltatók is megtalálhatók mint az USA Today, a The New York Times, a FOX News, a The Washington Post, a The Guardian, a Le Monde, a Die Welt, az El País, a BBC News, a Kyodo News, vagy Magyarországon például a Marquard Media Hungary és a Central Médiacsoport portfóliója, valamint a 444.hu, a Motorsport.com, az EuroNews Hungary, hogy csak azokat említsük, akikkel az MSN Hírek Magyarországon elindult tavaly. Ez a partnerlista bővült tovább a még tavaly aláírt szerződésnek köszönhetően a Media1 tartalmaival.

Az említett tartalomgyárak anyagaiból a Microsoft a legjobbnak ítélt cikkeket, fotókat, videókat és más tartalmakat gyűjti össze és szállítja az olvasókhoz.

Az MSN Hírek felülete a Media1 egyik hírével
Az MSN Hírek felülete a Media1 egyik hírével

Immáron minden jelentősebb hírgyűjtő oldalon elérhetők a Media1 tartalmai

Az MSN Hírekbe való bekerüléssel a Media1 hírportál tartalmai immáron valamennyi jelentősebb hírgyűjtő szolgáltatáson keresztül elérhetők. Tartalmaink a 2019 januári indulás után alig pár órával már elérhetők voltak a Hírstarton, majd nem sokkal később ez a Hírkeresővel, a Google Hírekkel és a filter.hu-val is kiegészült.

Tartalmaink egy részét emellett természetesen megosztjuk a Facebookon és a Twitteren, van folyamatosan frissülő RSS csatornánk azoknak, akik azonnal szeretnének értesülni a tartalmakról és üzemel a napi hírlevelünk is. Emellett idén év eleje óta a budapesti 87,6 MHz-en, a Spirit FM frekvenciáján on-air és az interneten is sugárzott rádióműsorunk és podcastunk is van már, ugyancsak Media1 néven.

A Media1 hírportált 2019. január 8-án indította el a nagyközönség számára Szalay Dániel újságíró 2001 óta működő vállalkozása, a Vipcast Media. Az oldal rögtön jelentős ismertségre és látogatottságra tett szert, így az éves évfordulóra, 2020 január elejére már elérte összesítetten az ötmilliós megtekintésszámot.

„Bár ideálisabb számunkra, ha valaki közvetlenül a főoldalunkat, a media1.hu-t látogatja napi szinten, de az ilyesfajta együttműködések segítségével tartalmaink másodlagos elérése tovább nő, ezért is örülünk a Microsofttal kötött megállapodásnak” – mondta el Szalay Dániel, a Media1 alapító-főszerkesztője, hozzátéve, hogy természetesen a Media1 továbbra is nyitott más tartalomszolgáltatói partnerségekre is.

Az MSN Hírekkel való összekötésben egyébként a Microsoft mellett Magyarországon a Bitrontól kaptunk technikai segítséget.

Borító: Az MSN Hírek nyitóoldalának vezető hírei között a Media1 tartalmaival 2020.02.19-én

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Elsötétül több hazai tévécsatorna

A ViacomCBS tévécsatornái pontosan 8 perc 46 másodpercig sötéten tartják ma este a képernyőket, hogy így tiltakozzanak az Egyesült Államokban történt szörnyű gyilkosság miatt. A médiavállalat honlapja is sötétbe borult.

A TV2 Média Csoport Róna utcai székháza Budapesten

A TV2 Csoport ajánlatot tett a szlovén Planet TV felvásárlására

Heteken belül eldőlhet, multinacionális magyar vállalat lesz-e a Mészáros Lőrinc-közeli TV2 Média Csoportból, vagy a másik ajánlattevő jut-e hozzá a tőkepótlásra szoruló, de országos elérésű szlovén Planet TV-hez. Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport vezérigazgatója egyébként évekkel korábban igazgató volt a megvásárolni kívánt vállalatnál.

Székesfehérvári Vörösmarty Rádió

A Karas Monika vezette Médiatanács bizonytalan időre megint lekapcsoltatja Székesfehérvár Fidesz-barát rádióját, a Vörösmarty Rádiót

Pár nap múlva újra rádiója nélkül marad a fideszes vezetésű Székesfehérvár, hatósági döntés miatt lekapcsolják ugyanis a Vörösmarty Rádió adását és kezdetét veszi egy bizonytalan ideig tartó adásszünet az FM 99,2 MHz-en. A helyi rádiósok, akikkel idén ez már harmadjára történik meg, kétségbe vannak esve. A fideszes szavazatokkal létrejött Médiatanács egy kormánypárti rádiót némít el.