mti, magyar távirati iroda

Az MTI ismét cenzúrázott

A Magyar Távirati Iroda nem hajlandó beszámolni arról, hogy jogerősen is elvesztette a közmédia azt a pert, amit az állami médiavállalatnál gyakorivá vált hírhamisítások miatt az MTVA székházába belépő DK-s országgyűlési képviselők indítottak a kihajításukkal összefüggésben.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Media1 is beszámolt arról csütörtökön, hogy jogerősen is elvesztette a Fővárosi Törvényszéken az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) azt a bírósági pert, amit a közmédia által 2018-ban erőszakkal kihajított ellenzéki országgyűlési képviselők indítottak az állami médiavállalat ellen.

Az ítélet szerint a közmédia jogellenesen akadályozta az ellenzéki képviselőket, hogy az MTVA székházában tartózkodhassanak, ők ugyanis oda országgyűlési képviselői jogukkal élve léphettek be.

Biztonsági őrök Varju László (DK) országgyűlési képviselővel az MTVA épületében
Biztonsági őrök Varju László (DK) országgyűlési képviselővel szemben intézkednek az MTVA épületében

A történtekről a közmédia ernyője alá tartozó nemzeti hírügynökség, az MTI azonban nem számolt be. Erre a pernyertes DK jobb híján most a saját honlapján hívja fel a figyelmet.

A Demokratikus Koalíció azt írta:

„Az MTI végképp Orbán kamu hírügynöksége lett –  Simán elhallgatják a számukra kínos híreket”

A Demokratikus Koalíció beszámolója szerint a Magyar Távirati Iroda megtagadta, hogy kiadja a Demokratikus Koalíció közleményét az MTVA-val szembeni pernyerésről. A DK ennek kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy az MTI egy jogerős bírói ítélet közzétételét tagadta meg,

„csak mert az az MTVA és az Orbán-rezsim számára kínos”.

A párt hozzátette, elutasítja és nevetségesnek tartja „ezt a képmutatást és struccpolitikát”.

Gyakorivá vált a cenzúra az MTI-nél

Az MTI egyébként nem először alkalmaz cenzúrát. A legemlékezetesebb eset, amikor a legnagyobb taglétszámú újságíró-szervezet, a MÚOSZ szabad sajtó napi közleményét sem engedte lehozni 2019. március 15. előtt. Mások is pórul jártak már. Az MTI-s cenzúrákról IDE kattintva olvashatók el korábbi írásaink.

Lesz-e következménye az ítéletnek?

A közpénz-finanszírozott MTVA épületébe egyébként a hírhamisítások miatt mentek be 2018-ban az onnan jogsértő módon kihajított országgyűlési képviselők, akik beszélni szerettek volna a vállalat vezetőségével.

A Media1 még csütörtökön kérdéseket küldött az MTVA sajtóirodájának, hogy miután a jogerős ítélet szerint jogsértő módon tették ki a képviselőket az MTVA-székházból, a történteknek milyen személyi következményei lesznek, felelősségre vonják-e a történtekben közreműködő munkatársakat és az intézkedések elrendelőjét, de az állami vállalattól egyelőre nem érkezett válasz.

Az MTVA vezérigazgatója az a Papp Dániel, aki egy korábbi bírósági ítélet szerint jogszerűen nevezhető hírhamisítónak, mivel korábban az állami tévé szerkesztőjeként részese volt hírmanipulációnak.

Az MTVA által elvesztett perről IDE kattintva érhető el a Media1 tegnapi részletes híre.

 

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Megint nagyon csúnyán kikapott az RTL Klub a TV2-től

A nézettségi adatok alapján a múlt héten is folytatódott a főműsoridőben az év többi részében amúgy piacvezető RTL Klub több hete tartó gyengélkedése. A múlt héten mindössze 2 műsorral tudott bekerülni a csatorna a hét legnézettebb tíz tévéműsora közé, heti közönségaránya pedig nagyjából fele akkora volt mint a TV2-é.