A székesfehérvári Vörösmarty Rádió frekvenciáján most nem szól semmi

Vasárnap visszakapcsolják a Vörösmarty Rádiót

A pár napja elnémított fehérvári városi rádió egyelőre ideiglenes, 30 napos hatósági engedélyt szerzett.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Februártól 9-től, vasárnaptól újra szól majd a Székesfehérvár 99,2 MHz-en a Vörösmarty Rádió – tudta meg a Media1 a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól (NMHH). Érdeklődésünkre az NMHH kommunikációs igazgatóságán közölték, hogy a Médiatanács e heti ülésén úgy döntött, hogy a Székesfehérvár vagyonkezelő cégének tulajdonában lévő Fehérvár Médiacentrum Kft.  kérelmére a médiatörvény 65. § (1) bekezdése szerint 30 napos ideiglenes hatósági szerződést köt a médiaszolgáltatóval a grémium.

Ez azt jelenti, hogy a Vörösmarty Rádió március 9-ig szólhat biztosan. Ám mint Hagymásy András, a Fehérvár Médiacentrum Kft. ügyvezetője a Media1-nek néhány nappal ezelőtt elmondta, már dolgoznak a Vörösmarty Rádió pályázatírói, hogy a frekvenciára kiírt pályázatot be tudják nyújtani február közepén, és remélik, hogy a pályázati eljárás lezárultával állandó médiaszolgáltatási jogosultságot tudnak szerezni.

A pályázati eljárás általában hónapokat vesz igénybe, ezért volt fontos a Vörösmarty Rádió szempontjából, hogy ideiglenes jogosultsággal vissza tudják kapcsolni az adást.

A fideszes vezetésű Székesfehérvár rádiója, a Vörösmarty Rádió január 30-ról január 31-re virradó éjszaka némult el, miután a kizárólag fideszes támogattságú tagokból álló Médiatanács nem hosszabbította meg tavaly a rádió lejáró médiaszolgáltatási jogosultságát, a rádió által korábban elkövetett és már szankcionált jogsértésekre hivatkozva, épp úgy, ahogyan a budapesti Civil Rádió esetében is történt. (A Civil Rádió azóta is néma az FM 98 MH-zen, mivel ők perre vitték az ügyet, a Médiatanács pedig nem írt ki pályázatot a frekvenciájára, ahogyan azt ígérte.)

A Médiatanács e heti további döntéseiről tegnap számolt be az NMHH, de akkor nem említették a fehérvári rádióval kapcsolatos döntést, a Media1 ezután kérdezett rá a Fehérvár Médiacentrum Kft. kérelmére.

További rádiós hírek találhatók a Media1 rádió rovatában.

Szóljon hozzá!

Vujity Tvrtko, az ATV Túl minden határon - Trianon c. műsorának műsorvezetője

Trianon-estét tart az ATV

Először Vujity Tvrtko Túl minden határon – TRIANON című dokumentumfilmjét adják le, majd stúdióbeszélgetést sugároznak a 100 éves évfordulón csütörtökön.

tévé távkapcsoló

Újra kikapott az RTL Klub a TV2-től

Az RTL Klub megint nagyon elvesztette a múlt hetet, de azzal azért vigasztalódhat a csatornát működtető RTL Magyarország, hogy 7 kábelcsatornájával, ha csak nüansznyival is, de portfóliós szinten meg tudta nyerni a májust a TV2 Média Csoport 13 csatornájával szemben. A múlt heti legnézettebb tévéműsorok top10-es listájában azonban alig találni RTL-es műsort.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!