Vodafone TV beltéri egység távirányítóval

Jön a Vodafone TV, búcsúzik a UPC Magyarország neve

Révész Balázs, a Vodafone nemrég kinevezett vezérigazgató-helyettese nyilatkozott a UPC név kivezetésének ütemezéséről és a Vodafone TV bevezetéséről.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A Media1 tavaly októberben már beszámolt róla, hogy idén Magyarországra is megérkezik a Vodafone TV, és már tavaly ősszel beszámoltunk arról is, hogy a Vodafone-UPC felvásárlás következtében megszűnik idén a UPC Magyarország márkanév. Most megjelent egy interjú a Portfolio.hu-n, melyben Révész Balázs, a Vodafone Magyarország nemrégiben kinevezett lakossági üzletág vezérigazgató-helyettese nyilatkozott erről.

Kényelmi funkciókkal érkezik a Vodafone TV

A Vodafone vezérigazgató-helyettese úgy nyilatkozott, hogy előreláthatólag már idén februárban elérhetővé teszik a Vodafone TV-t. Ezzel egyébként  klasszikus lineáris tévécsatornákat és a videostreaming szolgáltatásokat, például a YouTube-ot, a Netflixet, az HBO GO-t is egyetlen platformon lehet elérni, kezelni. Ráadásul ennek a kezelőfelülete olyan csempeszerű megoldás lesz, ami már mobiltelefonok felületéről is ismert. Ilyen vizuális megoldással lehet majd a klasszikus lineáris tévécsatornákat is böngészni, kiválasztani az érdekes műsorokat, tartalmakat.

A Vodafone vezérigazgató-helyettese azt is mondta, hogy vizsgálják annak a lehetőségét, hogy olyan új streaming szolgáltatók, mint például a Disney+, a Vodafone segítségével jöjjenek be Magyarországra. (A Disney+ várhatóan az idei évben jelenik meg Magyarországon, külön hírben olvashatnak ennek részleteiről.)

Fokozatosan tűnik el a UPC

Ami a UPC márka kivezetését illeti, a vezérigazgató-helyettes azt nyilatkozta a gazdasági portálnak, hogy a UPC márkanév várhatóan áprilisig fokozatosan meg fog szűnni, majd ezt követően a Vodafone márkanév alatt fogják a vezetékes szolgáltatásokat is nyújtani.

„Szerencsés helyzetben vagyunk abból a szempontból, hogy a UPC és a Vodafone két, egymást nagyon jól kiegészítő cég kompetenciákban, lefedettségben és szolgáltatásportfólióban is. Az üzlethálózat kapcsán nagyon fontos, hogy minden egyes értékesítő kollégánk konvergens portfóliót tudjon értékesíteni.”

Felpörög az 5G, sok mindent megváltoztat

Szóba került az 5G szolgáltatás bevezetése is, ezzel kapcsolatban Révész Balázs arra számít, hogy a következő időszakban ezzel kapcsolatban is felpörögnek az események.

„Az 5G jelenleg még korai fázisban van, de nagyon gyors felépülést várunk a következő 2-3 évben mind lefedettségben, mind pedig azoknak a szolgáltatásoknak a megjelenésében, ahol az 5G forradalmi változása valóban észrevehető lesz.”

Révész Balázs hozzátette:

„A technológia alapvetően a hálózat három paraméterét fogja drasztikusan javítani. Az egyik a sebesség, a másik a késleltetés, a harmadik pedig a kapacitás, amivel bármilyen eszközt ki tud szolgálni a hálózat. Amit az ügyfelek rövidtávon érzékelhetnek az az, hogy ezzel a letöltési sebességgel az 5G-hálózat már most képes akár egy vezetékes szolgáltatást lecserélni, nehezen elérhető helyeken nyújtani vezetékes jellegű szolgáltatást, ahová a kábelt nem éri meg elvinni. A letöltési sebesség akár 1 gigabit lehet másodpercenként, így pár másodperc alatt letölthető egy film, videó”.

Az 5G hatására a kommunikáció is átalakul majd. A vezérigazgató-helyettes azt mondta, a Vodafone mutatott be elsőként holografikus hívást, ami azt jelenti, hogy ugyan távolról, de szinte fizikailag jelen tudsz lenni egy tárgyaláson, egy közös családi vacsorán – ezáltal pedig drasztikusan tud javulni a távoli kapcsolat minősége. Az 5G a sportközvetítések élményét is meg fogja változtatni: egy olyan világ jön, ahol számtalan kamerával és mobilkamerával, akár drónokra szerelt kamerák segítségével elképesztő mennyiségű szögből lehet közvetíteni a mérkőzést, és a néző a személyes preferenciája szerint tudja követni azt a játékost, akit szeretne. Persze ami igazán izgalmas lesz, az a közösségi szolgáltatások, például a közlekedés átalakulása, az okos város vagy egészségügyi megoldások megjelenése, vagy az energiaellátás hatékonyságának növelése, mondta Révész a portfolio.hu-nak.

Borító: Vodafone TV beltéri egység távirányítóval. Fotó: vodafone.de sajtószoba

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Az RTL Klub Való Világ 4. c. reality logója

A Médiatanács negyedszerre próbálja megbüntetni az RTL Klubot a Való Világ 4 miatt

A Médiatanács most épp 12 millió forintra büntetné az RTL Klub médiaszolgáltatóját a VV 2011-ben sugárzott szériája miatt, holott eredetileg még 144 millió forint volt a kiszabott bírság összege. Az ügy már többször megjárta a bíróságokat, mert a grémium mindig jogsértő határozatokat adott ki. A Médiatanács e heti ülésén egyébként újra zöld lámpát kapcsolt a fideszes vezetésű Székesfehérvár helyi rádiójának.

Az ATV Spirit a Sprit FM műsorai számára kialakított új díszlete

Az ATV Spirit tévécsatornán láthatóvá válik a Spirit FM néhány műsora

A Spirit FM érintett műsorai a tévés változatnak köszönhetően az eddiginél nagyobb eléréshez jutnak, hiszen az ATV Spirit minden jelentős műsorterjesztő cégnél elérhető. Az ATV Csoport dedikált tévéstúdiót is épített a Spirit FM műsorainak, melyek már a jövő héttől láthatók lesznek az ATV Spiriten.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!