MÚOSZ Sajtóház

Ingyenes szakmai programra várják a helyi médiumok munkatársait a Sajtóházba

Ingyenes képzést szervez a Magyar Újságírók Országos Szövetsége a települési médiumoknál (helyi lap, honlap, helyi rádió, helyi televízió) dolgozó szerkesztők, közművelődési intézményben, hivatalokban e területtel foglalkozó munkatársak, valamint civil szervezetek részére.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Egynapos térítésmentes szakmai képzést szervez a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) 2020. január 25-re (jövő hét szombat) a helyi médiumok munkatársainak a Sajtóházba (1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A)

A rendezvény keretében délelőtt 10 órától Polyák Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense, a Mérték Médiaelemző Műhely tagja ad áttekintést a helyi sajtó működésének külső környezetéről, a helyi sajtóra vonatkozó jogszabályi és sajtóetikai keretekről, az újságírók és az önkormányzatok jogairól és kötelezettségeiről, valamint a helyi sajtó és az önkormányzat közötti korrekt és etikus együttműködés feltételeiről. A szendvicsebédet követően, 13 órától Nagy Gábor Miklós kommunikációs szakértő, a MÚOSZ küldöttgyűlésének korábbi elnöke tart előadást a műfajelmélet alapjairól, az egyes műfajok alapvető ismérveiről, vagy éppen az interjúkészítés íratlan szabályairól.

„A 2019 őszi önkormányzati választások sok településen új helyzetet teremtettek: új összetételű képviselő-testületek és helyenként új önkormányzati vezetők kezdték meg a munkájukat. Mindez pedig sok helyen új helyzetet teremt a helyi, önkormányzati médiában is. Ahhoz, hogy a helyi sajtó a törvényi feladatainak és a szakma szabályainak eleget téve láthassa el az önkormányzatokkal partnerségben a tájékoztatási kötelezettségét, a helyi média szabad és korrekt működését elváró és tiszteletben tartó önkormányzati hozzáálláson túl szakmai képzésekre, továbbképzésekre is szükség van. A helyi sajtó magas színvonalú, korrekt működéséhez elengedhetetlen ugyanis, hogy e médiumok munkatársai tisztában legyenek a sajtó működésére vonatkozó jogszabályi környezettel, az abból eredő korlátokkal és lehetőségekkel. Mindebben a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ), mint a legnagyobb hazai sajtószakmai szervezetnek felelőssége és feladata is van” – áll abban a levélben, melyet Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke írt a szakmai nap alkalmából.

A rendezvényen való részvétel a terem befogadóképességére tekintettel előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket 2020. január 20-án, hétfőn 16 óráig várják, ezt Gönczi Máriánál, a MÚOSZ e területért felelős alelnökénél lehet megtenni a [email protected] e-mail címen.

További médiahírek találhatók a Media1-en.

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti