rádió

Újabb két magyar rádió elnémításával kezdődik 2020

Pont úgy indul az év, ahogy befejeződött az előző. Újabb két helyi rádió kényszerül búcsúzkodni, bár egyikük az interneten tovább próbálkozik FM-frekvencia hiányában is.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Bár még csak pár hete annak, hogy december 22-én lekapcsoltatta a Médiatanács a 25 éves Civil Rádió adását a Budapest FM 98,0 MHz-en, és ugyancsak tavaly a székesfehérvári Vörösmarty Rádió elnémításáról is döntés született (a rádió idén január végéig szólhat), most további két rádió elnémításáról érkezett hír.

Mint a Media1 megtudta, néhány napja megszűnt a 2012 májusában indult Rádió Sun Gyomaendrőd adása az FM 88,0 MHz-en, és mindössze pár napja van hátra a Szentendre városában, az FM 91,6 MHz-en üzemelő Rádió Szentendrének.

A Gyomaendrődi Rádió Sun azt írta Facebook-oldalán, sajnos nem kezdődik boldogan az új év, ugyanis miután a rádió médiaszolgáltatási engedélye tavaly szeptemberben lejárt, majd ezt követően ugyan ideiglenes működési engedélyt kapott a Médiatanácstól, de a frekvenciapályázaton egy hiba miatt nem tudtak részt venni, és sikertelenül fordultak kérelemmel a médiahatósághoz, mert a Médiatanács még csak napirendjére sem vette a kérelmet, az ideiglenes engedély pedig időközben lejárt.

A Rádió Sun Gyomaendrőd 7 évnyi működés után végül 2020. január 7-én elhallgatott. Bohák Péter, a rádió tulajdonosa azzal búcsúzott, hogy fantasztikus időszak volt az elmúlt 7 év, és reméli, nem teljesen végleges most a búcsúzás, illetve reméli, még visszatérhetnek az éterbe. A rádiós hozzátette: köszöni a hallgatók elmúlt 7 éves figyelmét.

A Rádió Szentendre ma a honlapján jelentette be, hogy 2020. január 17-én, azaz most pénteken, 9 év után elnémul az FM 91,6 MHz-es frekvencián. A Rádió Szentendre csapata hozzátette: mindent megtesznek annak érdekében, hogy mihamarabb visszatérhessenek az FM frekvenciára. Addig is a rádió a megszokott zenékkel és műsorokkal az interneten megy tovább.

A Rádió Szentendre élő műsora online az alábbi címen hallgatható: http://www.szentendre.media.hu/elo/radio-szentendre. A Rádió Szentendre applikáció a Google Play Áruházból és az App Store-ból letölthető.

További rádiós hírek olvashatók a Media1 oldalán, ahol ma számoltunk be arról is, hogy új mérföldkőhöz érkezett a hazai internetes rádiózás.

Fotó: Ladányi András / Media1

Szóljon hozzá!

facebook

Fontos lépésre szánta el magát a Facebook

A legnépszerűbb közösségi médiás felület elkezdi tiltani az állami hátterű médiacégek hirdetésvásárlásait az Egyesült Államokban, ezenkívül az átláthatóságot segítő új címkéket vezet be, amivel megkülönbözteti az állami tulajdonú médiacégek tartalmait a többitől. A cél ezzel a 2016-os amerikai elnökválasztás során történtekhez hasonló esetek megelőzése lehet.

Első világháborús katonák

Több mint tízezer első világháborús és régi erdélyi képet tett közzé az Országos Széchényi Könyvtár a trianoni békeszerződés évfordulójára

A trianoni békeszerződés százéves évfordulójára időzítve Fotótér néven új ingyenes tartalomszolgáltatást indított tegnap az Országos Széchényi Könyvtár, mely Trianonnal kapcsolatos értékes képadatbázist tesz elérhetővé bárki számára. A fotók nagy része a katonák mindennapjait ábrázolja, így láthatók a tábori élet mozzanatai, a frontra és a frontok közötti vonulások, a táborok létesítése és a harcok.