Horváth Csaba, a 24.hu újságírója (középen) átveszi a Transparency-Soma díjat

Átadták a Transparency-Soma Díjat

Az egyik legrangosabb hazai oknyomozó-díjat idén a 24.hu újságírója kapta, akinek írása nyomán vádat emelt az ügyészség a Fidesz egyik országgyűlési képviselője, illetve a személye köré összpontosuló hálózat egyes tagjai ellen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A 24.hu hírportálnál dolgozó Horváth Csaba nyerte a 2019-es év legjobb oknyomozó írásáért járó Transparency-Soma Díjat, írja Facebook-oldalán a Transparency International Magyarország. (Horváth Csaba a képen középen látható, amint átveszi a díjat.)

Horváth Csaba győztes cikksorozata bemutatta, hogy egy sokszereplős, Simonka György fideszes országgyűlési képviselő köré összpontosuló Békés megyei céghálózat hogyan élt vissza európai uniós agrár- és egyéb fejlesztési támogatásokkal. A sok terepmunkával készült hatrészes cikksorozatban feltárt visszaélések egy részében már vádat emeltek a feltételezett elkövetők ellen, de Horváth Csaba munkája további olyan korrupciógyanús eseteket is feltárt, amelyekben egyelőre nem történt vádemelés.

Egy évvel korábban a díjat az Átlátszó.hu nyerte, mely Orbán Viktor miniszterelnök korrupciógyanús repülőztetéséről rántotta le a leplet.

Fotó: Kaszás Tamás, Képszerkesztőség / Transparency International Facebook

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti