Gajdics Ottó, a Karc FM főszerkesztője az Echo TV-ben

A kormányközeli Karc FM ingyenes pécsi frekvenciát, a Rádió Smile bírságot kapott a Médiatanács első ülésén

Erről és a debreceni FM90 Campus Rádió jövőjéről, valamint további rádiós ügyekről döntött idei első ülésén az új összetételű Médiatanács.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának idei első ülésén hozott döntése szerint a Pécs 94,6 MHz körzeti frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt pályázat nyertese a Karc FM Média Kft., amely Karc FM 94,6 néven tervezi majd adását.

A Karc FM a fideszes médiumokat birtokló Közép-európai Sajtó és Média Holdinghoz (KESMA) tartozik, főszerkesztője Gajdics Ottó, műsorvezetői között találjuk Bayer Zsoltot, Stefka Istvánt, Belénessy Csabát, a jobboldal emblematikus médiásait is.

Mivel a Pécs 94,6 MHz egy közösségi frekvencia, így annak használatért nem kell majd fizetnie a kesmás rádiónak.

Tovább működhet a debreceni Campus Rádió

A grémium üléséről kiadott összefoglaló szerint a testület további öt évvel , 2025. április 5-ig megújította a Debrecen 90,0 MHz helyi rádiós frekvencián működő, közösségi jellegű FM90 Campus Rádió szolgáltatójának médiaszolgáltatási jogosultságát.

Új rádiós pályázatok indulnak

Elfogadta továbbá a Médiatanács a helyi Gyöngyös 88,9 MHz frekvencia közösségi, továbbá a Heves 93,7 MHz, a Sátoraljaújhely 104,9 MHz, valamint a körzeti Miskolc 96,3 MHz frekvenciák kereskedelmi jellegű használatára kiírt pályázati felhívások tervezeteit. A hevesi, a sátoraljaújhelyi és a miskolci pályázatok dokumentumai péntektől, a gyöngyösié január 13-ától lesznek olvashatók az NMHH honlapján.

Kizárták a Budakalászi Média Kft.-t, eredménytelen a pályázat

A grémium megállapította, hogy a kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek elvi használatára szóló, 2019. július 18-án a Médiatanács által kiírt pályázat eredménytelen, ugyanis a pályázható Miskolc, Szentendre, Gyomaendrőd telephelyek közül a szentendreire beérkező egyetlen ajánlat a Budakalászi Média Kft.-től alakilag érvénytelen volt.

Büntetés a Rádió Smile-nak

A kiskunfélegyházi Rádió Smile szolgáltatójára tízezer forintos bírságot szabott ki a testület, amiért szerződéses vállalásaihoz képest kevesebb szöveget, magyar zenét, közszolgálati műsort és ismétlést, több zenét, valamint túl hosszú reklámokat sugárzott egy vizsgált őszi adáshéten.

Borító: Gajdics Ottó, a Karc FM főszerkesztője az Echo TV vendégeként korábban.

Szóljon hozzá!

A BBC History magazin legutóbbi kiadása

A BBC History magyar kiadását sem kíméli a koronavírus

Jóval kisebb terjedelemben és kevesebb illusztrációval jelent meg az ismeretterjesztő történelmi magazin magyar kiadása, mert a koronavírus gazdasági következményeként takarékoskodásra kényszerül a kiadó. A magyar szerzőknek ezúttal nem fizetnek honoráriumot.

Vujity Tvrtko, az ATV Túl minden határon - Trianon c. műsorának műsorvezetője

Trianon-estét tart az ATV

Először Vujity Tvrtko Túl minden határon – TRIANON című dokumentumfilmjét adják le, majd stúdióbeszélgetést sugároznak a 100 éves évfordulón csütörtökön.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!