Delta csoport & Est Media

Mehet az Est Media és a Delta Csoport összebútorozása, Pintér Sándor bizalmi embere is felbukkant a cég körül

Leokézta a GVH a Delta Csoport és az Est Media még július végén bejelentett tranzakcióját. Eközben a HVG arról ír, hogy a Pintér Sándor belügyminiszterhez közeli Tasnádi László kft.-je is az Est Media közelébe került.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Delta Csoport és az Est Media Nyrt. július 30-án bejelentett tranzakcióját, ami a sikeres zárás egyik feltétele volt. Így hamarosan a tőzsdei cég tulajdonába kerülhet a közel 16 milliárd forint árbevételű Delta Systems Kft. informatikai vállalat.

A Delta Csoport és az Est Media Nyrt. július végi bejelentése értelmében a tőzsdei társaság egy részvénykibocsátást is magába foglaló tranzakció keretében felvásárolja az egyik vezető hazai rendszerintegrátort, a Delta Systems Kft.-t, miközben a Delta Csoport holdingcége a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Est Media nagytulajdonosává válik. Az ügylet véglegesítését december 20-ig tervezték, addig több zárási feltételnek is teljesülnie kell.

A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásával most közelebb kerültek a felek az ügylet lezárásához. A GVH hatósági bizonyítványában igazolta, hogy az összefonódás-bejelentés alapján a versenytörvény szerint vizsgálat elrendelésére okot adó körülmény nem áll fenn. A vizsgáló döntéséhez az eljáró versenytanács egyetértésének beszerzése is megtörtént.

„Az utóbbi hónapokban keményen dolgoztunk a tranzakció sikeres zárásán, illetve a tőzsdei vállalat jövőjének megalapozásán, hamarosan újabb fejezet kezdődhet a cég életében”

– mondta Papp István, az Est Media Nyrt. igazgatóságának elnöke.

Bártfai Zsolt, a Delta Csoport társtulajdonosa és menedzsmentjének tagja hozzátette:

„a GVH jóváhagyása fontos mérföldkő abban, hogy sikeresen le tudjuk zárni a tranzakciót, és a Delta Csoport megjelenhessen a hazai tőzsdén.”

Más mozgások is vannak az Est Media körül

Az elmúlt hetekben egyébként Csányi Sándor OTP-vezérhez és Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozóhoz közeli üzletemberek is megjelentek az Est Media befektetői körül. A Mészáros Lőrinc bizalmi köreihez sorolt Antal Kadosa Adorjánnak és a Csányi Sándor köreihez sorolt Barna Zsoltnak összesen már 20 százaléka van.

A HVG eközben arról ír, hogy a Pintér Sándor belügyminiszterrel közismerten jó viszonyt ápoló Tasnádi László is felbukkant az Est Media körül, a belügyminiszter bizalmi embere legújabb befektetésével, a Nun Tav Technologies Zrt.-vel az Est Media közelébe került. Tasnádi tulajdonostársa Hetényi László és Neuman Péter, mindketten közreműködtek az Est Media újraélesztésében.

A Mészáros Csoport egyébként közölte, hogy Mészáros Lőrincnek nincs köze az Est Mediához. Antal Kadosa Adorján 2018. májusa óta a Mészáros Csoporthoz tartozó egyetlen gazdasági társaságban sem tölt be vezető tisztségviselői pozíciót. Barna Zsolt ugyan valóban a TV2 Média Csoport Zrt. igazgatósági tagja, ugyanakkor a társaság nem a Mészáros Csoport része.

Szóljon hozzá!