Szalay-Bobrovniczky Alexandra Budapest főpolgármester-helyetteseként a Heti TV vendégeként

Új kormányszóvivő váltja Hollik Istvánt

A jelenlegi kormányszóvivő a Fidesz kommunikációs igazgatói posztjára kerül. Az utód Tarlós István helyettese volt Budapest élén.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Szalay-Bobrovniczky Alexandra, az októberben leváltott Tarlós István volt főpolgármester helyettese lesz január elsejétől az új kormányszóvivő, míg Hollik István, az eddigi szóvivő a Fidesz kommunikációs igazgatójaként folytatja – derül ki a Magyar Nemzetből.

A kormánypárti napilap felelevenítette, hogy a 32 éves, jogász végzettségű Szalay-Bobrovniczky még Szentkirályi Alexandraként a Fidelitasban, a Fidesz ifjúsági szervezetében kezdett el politizálni, 2007-2010 között a szervezet budavári csoportelnöke, majd 2010-2014 között képviselő volt a Fővárosi Önkormányzat FIDESZ-KDNP frakciójában. A kormánypárti politikus 2014-ben részt vett Tarlós István főpolgármester-jelölti kampányában, majd a választási győzelmet követően Tarlós István idén október 13-i vereségéig Budapest humán ügyekért felelős főpolgármester-helyettese volt.

Szalay-Bobrovniczky Alexandrához a főváros kultúrával, oktatással, szociálpolitikával, ifjúságpolitikával, sporttal, környezetvédelemmel, turisztikával és városarculattal kapcsolatos feladatai tartoztak. Férje, Szalay-Bobrovniczky Kristóf egyébként a kormányközeli agytröszt, a Századvég Alapítvány kuratóriumában és a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-nél is vezető posztot töltött be, jelenleg nagykövet Londonban.

A jelenlegi kormányszóvivő, Hollik István a Fidesz kommunikációs igazgatói posztján az európai parlamenti mandátumot elnyerő Hidvéghi Balázst követi.

Borító: Szalay-Bobrovniczky Alexandra a Heti TV vendégeként korábban. Fotó: YouTube

Szóljon hozzá!