Delta csoport & Est Media

Új tulajdonosok az Est Médiában

Antal Kadosa Adorján és dr. Barna Zsolt összesen 13 százaléknyi részvénypakkot birtokol mostantól.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Dr. Barna Zsolt és Antal Kadosa Adorján 6,5-6,5 százalékos tulajdonrészt szereztek az Est Media Nyrt.-ben – tette közzé a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság a szerdai tőzsdezárás után.

A tőkepiaci törvény szerint összehangoltan eljárónak minősülő személyek részesedése meghaladja a fejenként 5 százalékot, ezért bejelentést kellett tenniük az eseményről.

Ki kicsoda?

Barna Zsolt 2010-től OTP Bank igazgatója, a montenegrói CKB Bank igazgatósági elnöke, 2011-től az OTP Alapkezelő Zrt. felügyelőbizottságának tagja. A pénzügyi szakember 2016 júniusától az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója, majd 2016. szeptemberétől az OTP Alapkezelő Zrt. igazgatósági elnöke.

A Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos bizalmi körébe sorolt Antal Kadosa Adorján büntetőjogász, tagja a Magyar Büntetőjogi Társaságnak és a Magyar Kriminalisztikai Társaságnak is. Ami a médiát illeti, többek között a TV2 igazgatóságában és a TV2 egyik fontos beszállítójaként ismert IKO felügyelőbizottságában is fontos szerepe volt.

Miért az EST Media?

Az Est Mediának korábban kiterjedt médiaportfóliója volt (ők adták ki például a Pesti Estet és a 2011-ben bezárt RadioCafé is az övék volt), azonban a 2008-as gazdasági válságot követő években egyre nagyobb veszteséget termelt a cég. Csődeljárás indult a társaság ellen, de a cég végül megegyezett a hitelezőivel, akik a tőkeemelés követően új részvényeket kaptak. Az Est Média néhány hete nevet váltott. A Delta Technologies Nyrt. néven futó vállalatról Papp István, az Est Media Nyrt. igazgatóságának elnöke akkor az alábbiakat nyilatkozta:

„Célegyenesbe ért az Est Media Nyrt. és a Delta Csoport tranzakciója. Az új, innovációs és nemzetközi terjeszkedési terveinkre egyaránt utaló cégnévvel, valamint az igazgatósághoz csatlakozó, egyedülálló piaci tapasztalatokkal rendelkező szakemberekkel elindulhat a vállalat jövőképének megvalósítása. Hiszem, hogy a saját termék- és szolgáltatásportfólióra épülő növekedési stratégiánkkal igazi sikertörténetet tudunk létrehozni a magyar tőzsdén.”

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Az RTL Klub Álarcos énekes című showja

Hiába győzött az RTL Klub Álarcos énekese, a TV2 lett a vasárnap este nyertese

Az RTL Klub álarcos showja nézettebb volt ugyan, mint a TV2-n újként bemutatkozó, hasonló jellegű Nicsak, ki vagyok? A rejtélyek színpada, de az RTL Klub mégsem tudta megnyerni az egész estés nézettségi versenyt, mert bejött a TV2 stratégiája, hogy az ő showja jóval hosszabb. Az RTL a heti főműsoridős csatornaátlagot tekintve is alulmaradt.

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelője 2020. február 16-án a Várkert Bazárban

A Magyar Hang idén sem lehetett ott Orbán Viktor évértékelőjén, a 24.hu küzdelem árán – továbbra sincs transzparencia a Miniszterelnökségen

A miniszterelnök stábja az Orbáninfóhoz hasonlóan a vasárnapi miniszterelnöki évértékelőről is távol tartotta volna a 24.hu stábját, de aztán jött két, a portál szempontjából kedvező fordulat. A Magyar Hang nem volt ennyire szerencsés. Az ügy ismét rávilágít arra, hogy a Miniszterelnökség továbbra sem híve a transzparenciának és a kormány akár vezető médiumokat is kész akadályozni a munkában.