Pikó András, a Klubrádió volt műsorvezetője, Józsefváros leendő polgármestere

Pikó András fontos bejelentéseket tett a Józsefváros Újságról

Józsefváros vezetője bejelentette, hogy a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársait megbízta a Józsefváros Újság médiaombudsmani feladataival, illetve a lap monitoringjával. Az új polgármester azt mondta, a lapban helye lesz az ellenzékbe szorultak véleményének is, vagyis nem akarnak bosszút állni az elmúlt időszakért, amikor ennek ellenkezője volt igaz.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Mérték Médiaelemző Műhely Facebook-oldalán is megosztották Pikó András, az új nyolcadik kerületi polgármester minapi programbeszédét, melyben Pikó egyebek mellett szólt arról is, hogy a politika megújítása nem lehetséges a helyi nyilvánosság megújítása nélkül, ezért szeretné valódi közszolgálati újsággá alakítani a Józsefváros Újságot.

Teret adnak a kritikusoknak is

Józsefváros vezetője beszámolt arról, hogy bár nagy volt a kísértés, hogy „a szemet szemért elv alapján” ők se adjanak teret az újságban és az önkormányzat honlapján azoknak, akik az elmúlt két ciklusban elzárták előlük a kerületi nyilvánosságot, hisz még a róluk írt hazugságokra se reagálhattak”, de mégis ellenállnak ennek.

Pikó és csapata ezért azt várja a Józsefváros újságtól, hogy „politikailag kiegyensúlyozott, kritikus és minőségi tájékoztatást nyújtson, melyet minden józsefvárosi örömmel vehet a kezébe, mert minden során érződik, hogy neki és róla szól, és nem a helyi hatalom gyakorlóiról vagy a polgármesterről.”

Interjú kisebbségen lévő politikusokkal, kritikus írások a polgármester programjáról

Pikó programbeszéde szerint a lapban ezután interjút olvashatnak a helyi képviselő-testület kisebbségben lévő politikusaival, kritikus írásokat a polgármester programjának vitatott elemeiről, beszámolókat a helyi civil és egyházi közösségek életéről vagy valódi vitákat a kerület legnagyobb problémáiról.

A cél, hogy valódi hírek és valódi vélemények ütközzenek, amelyek révén magára ismer és erősödik Józsefváros közössége.

A Mérték Médiaelemző Műhely munkatársai segítik majd a célok megvalósulását

Annak érdekében, hogy ez ne csak üres politikusi ígéret, hanem számon kérhető gyakorlat legyen, Pikó a Polyák Gábor és Urbán Ágnes nevével fémjelzett Mérték Médiaelemző Műhely munkatársait kérte fel, hogy vállalják el a kerületi újság lapombudsmani teendőit és rendszeresen hozzák nyilvánosságra a jelentéseiket arról, hogy halad az újság az imént vázolt elvek gyakorlati megvalósításával, illetve monitorozzák a lapot.

A Mérték Médiaelemző Műhely Facebook oldalán pénteken azt ígérte:

„ezzel mindenki számára ellenőrizhető, követhető lesz, hogy mennyire teljesülnek a lapnál a kiegyensúlyozottsági követelmények”

Pikó András polgármesteri programbeszédjében egyébként szó esett arról is, hogy annak a politikai közösségnek, amely végül megnyerte a választást, nem volt helye a helyi köz-finanszírozott helyi újságban, nem voltak közpénzből felállított hirdető oszlopai, nem voltak előre lefoglalt óriásplakátjai.

Borítókép: Pikó András, Budapest VIII. kerületének októberben megválasztott polgármestere

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Drága örökösök 2. évad

Az RTL Klub új nagyszabású napi sorozatot indít: az utolsó évadához érő Drága örökösök önállósodó showrunnerének saját gyártócége készíti

Miután a Drága örökösök utolsó évadának forgatásaival végeznek várhatóan a nyáron, Hámori Barbara, a népszerű RTL-es tévészéria, a Drága örökösök showrunnere az eddigi gyártócég helyett saját műsorgyártócégénél folytatja, és egy új, szintén az RTL Magyarország megrendelésére készülő, nagyszabású napi sorozatot gyárt majd, melynek előkészületei már zajlanak is.