A Neticle budapesti irodája

Neticle: Beszállt a MOL és az MFB befektetési cége

A MOL és az MFB Invest befektetésével működő Enter Tomorrow Kockázati Tőkealap tulajdonrészt szerzett a szoftveres közösségi média- és szövegelemzést fejlesztő Neticle startupban.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Lead Ventures kezelésében lévő, a MOL és az MFB Invest befektetésével működő Enter tomorrow Kockázati Tőkealap a Hiventures részvételével tulajdonrészt szerzett a Neticle startupban.

A 2,5 millió, vagyis átszámítva 833,3 millió forint összegű befektetést a magyar tulajdonban lévő, intelligens szövegelemző megoldásokat kínáló Neticle további fejlesztésekre és piaci terjeszkedésre fordítja – derül ki a vállalatok hétfői bejelentéséből.

A Neticle kilenc nyelven kínál szoftveres közösségi médiafigyelésre és szövegelemzésre épülő szolgáltatást, idén léptek ki a magyar után a lengyel és osztrák piacra.

Fejlesztésre fordítják a pénzt

„A befektetést a növekedés gyorsítása mellett a termékeink fejlesztésére fordítjuk. Elsősorban a korábban szöveges válaszok elemzésére épülő szoftverünket, a Zurvey.io-t fogjuk a felhasználói visszajelzések szerint bővíteni: integrált megoldásként, egy okos kérdőív készítővel és ennek automatikus, azonnali elemzésével segítjük majd a vásárlói, munkavállalói és más visszajelzések kényelmes gyűjtését és elemzését. Mindezzel – és az idei, viszonylag hosszabb lefolyású rebrandinggel – sikerült létrehozni enterprise termékportfóliónkat, mellyel így tovább erősödünk a régió meghatározó piaci szereplőjeként” – mondta Szekeres Péter, a Neticle ügyvezetője és társalapítója.

„Terveink megvalósításához szükségünk van további csapattagokra, így jelentősen bővülni fogunk” – tette hozzá az ügyvezető.

Vox populi

A Neticle megoldásai abban segítenek, hogy egy szervezet képes legyen gyorsan és rövid válaszidőkkel reagálni a vásárlói és munkavállalói visszajelzésekre, valamint az online felületeken megjelenő ügyfél- és felhasználó tartalmakra.  A gyors alkalmazkodás versenyelőnyt jelenthet.

A tőkebevonással Neticle startupból scale-up céggé vált, így került a Lead Ventures látóterébe, mely ezen fázisban levő cégekre fókuszál itthon, és a közép európai régióban – tette hozzá Galácz Ábel, a Lead Ventures vezérigazgatója.

A Lead Ventures egy éve kezdte meg befektetési tevékenységét, és a jelen tranzakciót megelőzően eddig három scale-up befektetést hajtott végre. Megállapodást írt alá a magyar Codecool programozó iskolával, a cseh ipari berendezések hangalapú diagnosztikájával foglalkozó Neuron Soundware-rel és a szlovák plazma alapú fúrótechnológia fejlesztésére fókuszáló GA Drilling céggel.

Borító: A Neticle budapesti irodája. Fotó: Salfay András

Szóljon hozzá!

Kovács Angel Marianna újságíró otthona és a postahivatal a ház aljában, amit a HírTV nem mutatott meg

A HírTV valótlan tartalmú riportot közölt arról, hogy a 24.hu egyik újságírója egy postahivatalban lakik

Folytatódik a Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa ellen hetek óta tartó országos médiaháború, amibe most már a KESMA tévécsatornája egy 24.hu-s újságírót is belekevert, miközben a Hír Televízió az újságíró lakcímét a hatályos adatvédelmi törvény ellenére jogosulatlanul nyilvánosságra hozta, és úgy csinált, mintha lehetséges lenne, hogy egy újságíró egy postahivatalban lakjon.

Marsi Anikó és Gönczi Gábor a TV2 Tények Stúdiójában

Megbünteti a Médiatanács a TV2 Tények Plusz című műsorát, de az M1 Híradót és a HírTV Bayer Showját nem

Közel 1 millió forintot kell befizetnie a TV2-nek, amiért hírnek álcázta a fideszes médiaholdinghoz tartozó Bors kereskedelmi információját. A HírTV-s Bayer Show esetében ezúttal sem állapított meg jogsértést a testület a nőkre vonatkozó megjegyzés miatt, és az M1 Híradó az ARD-vel kapcsolatos műsorrészletét sem tartja aggályosnak a testület, amely egyébként visszaengedi az éterbe az általa már többször elnémított Vörösmarty Rádiót, és elkészült egy olyan kutatással, ami alapján állítólag a közmédia volt a koronavírus-helyzet nagy nyertese.