fbpx
Facebook mobil

A Facebook egy hete nem kémkedik – legalábbis ezt állítja

Hangfelvételeket készített a Facebook a felhasználóinak telefonjaival, és azokról leiratok készültek. De szóvivőjük szerint egy hete már nem így van.

Beismerte a Facebook szóvivője, hogy egészen egy héttel ezelőttig lehallgatták, és emberi alkalmazottak konkrétan lejegyezték a Facebook-felhasználók telefonjain folytatott beszélgetéseket, írja a BBC híre alapján a thegeek.hu.

A Facebook mentségére szolgálhat, hogy nem ez az első cég, amely megfigyelte a felhasználókat, ugyanis korábban a Google, az Apple, a Microsoft és az Amazon esetében is kiderült már hasonló tevékenység.

A hír szerint a Facebook alkalmazottak audiofájl formátumban kapták meg a felvett beszélgetéseket, azért, hogy a mesterséges intelligencia ilyen irányú képességet fejleszthessék, hogy a jövőben már emberre se legyen erre szükség. A Facebook állítólag csak azokkal a felhasználókkal tette meg ezt, akik ebbe külön beleegyeztek oly módon, hogy nem tiltották le, de ezt, ha tényleg volt ilyen kérdés, ezt vélhetőleg valamilyen egészen eldugott helyen lehetett kikapcsolni.

A BBC szóvivője közölte, hogy „csakúgy, mint az Apple vagy a Google, már leálltunk az audio ember feljegyzésével, több mint egy hete.”

Az ügyet most az írországi adatvédelmi hatóság vizsgálja.

„Részletes információt kérünk a Facebooktól az egész procedúráról és arról, hogy mi alapján hiszi azt a Facebook, hogy egy ilyen adatkezelés engedélyezett” – mondta az adatvédelmi biztos.

Borító: Sara Kurfeß, Unsplash
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások