Facebook mobil

A Facebook egy hete nem kémkedik – legalábbis ezt állítja

Hangfelvételeket készített a Facebook a felhasználóinak telefonjaival, és azokról leiratok készültek. De szóvivőjük szerint egy hete már nem így van.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Beismerte a Facebook szóvivője, hogy egészen egy héttel ezelőttig lehallgatták, és emberi alkalmazottak konkrétan lejegyezték a Facebook-felhasználók telefonjain folytatott beszélgetéseket, írja a BBC híre alapján a thegeek.hu.

A Facebook mentségére szolgálhat, hogy nem ez az első cég, amely megfigyelte a felhasználókat, ugyanis korábban a Google, az Apple, a Microsoft és az Amazon esetében is kiderült már hasonló tevékenység.

A hír szerint a Facebook alkalmazottak audiofájl formátumban kapták meg a felvett beszélgetéseket, azért, hogy a mesterséges intelligencia ilyen irányú képességet fejleszthessék, hogy a jövőben már emberre se legyen erre szükség. A Facebook állítólag csak azokkal a felhasználókkal tette meg ezt, akik ebbe külön beleegyeztek oly módon, hogy nem tiltották le, de ezt, ha tényleg volt ilyen kérdés, ezt vélhetőleg valamilyen egészen eldugott helyen lehetett kikapcsolni.

A BBC szóvivője közölte, hogy „csakúgy, mint az Apple vagy a Google, már leálltunk az audio ember feljegyzésével, több mint egy hete.”

Az ügyet most az írországi adatvédelmi hatóság vizsgálja.

„Részletes információt kérünk a Facebooktól az egész procedúráról és arról, hogy mi alapján hiszi azt a Facebook, hogy egy ilyen adatkezelés engedélyezett” – mondta az adatvédelmi biztos.

Borító: Sara Kurfeß, Unsplash

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Elsötétül több hazai tévécsatorna

A ViacomCBS tévécsatornái pontosan 8 perc 46 másodpercig sötéten tartják ma este a képernyőket, hogy így tiltakozzanak az Egyesült Államokban történt szörnyű gyilkosság miatt. A médiavállalat honlapja is sötétbe borult.