Balaton Sound

Rekorddal zárt a Sound

A vízparti fesztiválon több mint 172 ezren voltak.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Több mint 172 ezren vettek részt idén a Balaton Sound vízparti fesztiválon, ami rekord látószámnak számít, közölte a rendezvényt szervező Sziget Zrt.

Olyan sokan voltak a Soundon, hogy szombaton ki kellett tenni a „megtelt” táblát is.

Csápoló tömeg a Balaton Sound 2019 fesztiválon
Fotó: Rockstar Photographers

„A nemzetközi fesztiválpalettán a Balaton Sound mindig is egyedi helyet foglalt el, kiemelkedő szolgáltatásaival, vízparti és vízre épült helyszíneivel és sztárfelhozatalával. Az idei Soundon azonban rádobtunk egy lapáttal, így még erősebb lett a VIP életérzés a fesztiválon”– mondta el Fülöp Zoltán főszervező. Az idén négy VIP helyszín is várta a látogatókat, hol egy vintage cirkuszt, egy trópusi dzsungelt, vagy akár egy francia riviérát megidézve, nem beszélve az új Dreher Aréna VIP helyszínéről.

A VIP-rész a Soundon.
A VIP-rész a Soundon. Fotó: Rockstar Photographers

Nagy sikerrel debütált a fesztivál új helyszíne, a The Club, ahol jól érzékelhető volt az underground elektronikus zene reneszánsza – folytatta az újdonságokkal kapcsolatban Lobenwein Norbert, a másik alapító-főszervező. A Balaton fövenystrandján végighúzódó teraszos helyszínen naplementétől napkeltéig folyamatos volt a teltház. Marco Carola, Matador és Hernan Cattaneo szettjein kicsordult a tömeg a közel 1500 fős ibizai hangulatot megidéző klubból.

 

Az elektronikus zenei szcéna legnagyobbjai mellett idén nagy arányban képviseltették magukat az „urban music” előadói. Sokan buliztak Future, Denzel Curry vagy a Designer fellépésén.

Fellépett az Elrow, mely ismét elhozta audiovizuális kavalkádját. Az óriás bábokkal, artistákkal és gólyalábasokkal színesített programban telt házzal mutatkozott be a berlini techno fenomén Paul Kalkbrenner és a belga underground ikonikus alakja, Claptone is. A tavaly megújult Nagyszínpadra speciális élő showval érkezett az amerikai The Chainsmokers duo, de a pálmát a Z generációt is a rendezvényre szólító Marshmello vitte el.

Fotó: Bodorkós Máté

A környezettudatos programok részeként az idén a fesztivál szervezői egy faültetési programot indítottak, melynek keretében Zamárdi minden évben 10 fát kap a Balaton Soundtól. Az idei faültetésen – hazai sztárok mellett – Armin van Buuren is részt vett.

Egy élhetőbb bolygóért kampányolt a CauseArt Platform kampány-nagykövete, a Zamárdiban idén is fellépő The Chainsmokers DJ duó a Balaton Sound támogatásával. A Sound visszatérő fellépői, Andrew Taggart és Alex Pall másodszor állt a CauseArt Platform mellé. Tavaly az értő olvasásért kampányoltak, idén a fenntartható fejlődés fontosságára hívják fel a figyelmet.

Photo: László Mudra, Rockstar Photographers

A tavalyi sikerekre való tekintettel idén is folytatódott a biztonságos fesztiválozást megcélzó Safety First program. A szervezők a tavalyihoz képest idén kétszer annyi, közel 80 önkéntest vontak be, akik között több külföldi is volt, ezáltal hozzájárulva a külföldi fesztiválozók biztonságérzetéhez. Az önkéntesek az összes felmerülő helyzetben – így egészségügyi vagy lelki problémák – esetén sikeresen helytálltak, ezáltal segítve a fesztiválozók biztonságát.

Az idei újítások közé tartozott továbbá a Balaton Sound applikáción belül létrehozott új funkció, a SoundWatch, amelynek segítségével a fesztiválozók a térképen láthatták, hogy hol található a hozzájuk legközelebbi Safety First pont. Amennyiben pedig nem tudták felkeresni a Safety First pontok valamelyikét, közvetlenül is segítséget kérhettek a SoundWatchon belül akár hívással, akár üzenetben. A SoundWatch-ot sok fesztiválozó vette igénybe, akik különféle eseteket jelentettek be az applikáción keresztül, a lábsérülésektől kezdve rongálásos esetekig, amellyel nagy mértékben segítették az egészségügyi és biztonsági szolgálatok munkáját.

A fesztivál bezártát követően a szervezőcég  bejelentette a jövő évi Sound időpontját, mely 2020. július 8. és július 12. között lesz, ezúttal is Zamárdin.

Borító: Balaton Sound. Fotó: Major Kata – Rockstar Photographers

Szóljon hozzá!