Pavel Stanchev, a TV2 Zrt. leendő vezérigazgatója

Új vezérigazgató a TV2 élén, májusban kapja meg Gerkens székét

Pavel Stanchev lesz Dirk Gerkens utódja a TV2 Zrt. élén. Bár csak május 15-től veszi át a posztot, az új vezérigazgatót ma állománygyűlésen mutatta be a cég elnöke, Vaszily Miklós.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A TV2 Média Csoport Zrt. közleményben jelentette be, hogy a mai napon kinevezte a francia TF1 Grouptól érkező Pavel Stanchev személyében a vállalat új vezérigazgatóját.

Pavel Stanchev május 15-től veszi át a csatorna operatív irányítását, amit Dirk Gerkens távozása után Vaszily Miklós, a vállalat elnöke látott el ideiglenesen.

Az 52 éves szakember a különböző vezetői- és tanácsadói feladatokat látott el az elmúlt években a TF1-nél. A TF1 Distribution vezérigazgatójaként a franciaországi, belgiumi és svájci csatornák nemlineáris szolgáltatásainak forgalmazásáért, illetve az új piacok megszerzéséért felelt.

Már be is mutatták a TV2 munkatársainak

Bár Stanchev hivatalosan csak május 15-től lesz a médiacsoport vezérigazgatója, a TV2 állománygyűlésén már a mai napon bemutatták a munkatársaknak, az elkövetkező egy hónapban pedig a csatorna felépítésével és működésével, illetve az egyes területek vezetőivel ismerkedik a szakember.

Vaszily Miklós az új vezérigazgató kinevezése kapcsán hangsúlyozta, hogy kifejezett célja volt, hogy olyan új vezetőt találjon a TV2 élére, aki kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkezik a közép-kelet európai térségben, illetve akinek szakértelme a jövőben motorja lehet a TV2 hazai és régiós növekedési terveinek.

Azt szeretné, ha a TV2 adná a legjobb szórakoztató- és hírműsorokat

Pavel Stanchev székfoglaló beszédében komoly elismerésnek nevezte, hogy lehetőséget kap a legnagyobb magyarországi televíziós társaság vezetésre.

A szakember hangsúlyozta, hogy a TV2 menedzsmentjével együtt a médiacsoport digitális és nemzetközi területeinek a fejlesztését tartja elsődlegesnek, és célja, hogy a nézők a TV2 adóin érjék el a legjobb szórakoztató- és hírműsorokat – áll a közleményben.

Korábban a horvát RTL-t is vezette, dolgozott együtt Gerkensszel is

Pavel Stanchev 28 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi televíziózás és média területén, munkája számos alkalommal érintette a magyarországi médiapiacot is, egy ideig az akkor még az RTL Magyarországot irányító Dirk Gerkenssel is dolgozott együtt, hiszen az RTL Croatia első általános igazgatójaként a társaság a Magyarországot is magába foglaló régiót érintő fejlesztéseiben is részt vett.

Karrierjét a kilencvenes években a Ringier médiacsoportnál kezdte, ahol üzletfejlesztési menedzserként hozzájárult magyarországi, bulgáriai és romániai sajtótermékek indulásához is. Stanchev a TF1 Group-ot megelőzően a bolgár bTV Media Group vezérigazgatója volt, szintén vezérigazgatóként irányította az Antenna Group South-East Europe-ot (Ljubjana, Belgrád, Athén) illetve azt megelőzően az Antenna szófiai székhelyű Nova televízióját. Vezérigazgatója volt a Planet TV-nek Szlovéniában és a PRVA televíziónak Szerbiában, valamint a bukaresti székhelyű Kanal D tévétársaságnak is.

Tulajdonos- és menedzsmentváltás a TV2-nél

Az elmúlt hetekben a TV2 menedzsmentjének jelentős része távozott, illetve távozni kényszerült. Pár nap leforgása alatt 6 igazgató távozásáról jelent meg hír a sajtóban. Gyakorlatilag alig maradt olyan kiemelt vezető, akit nem érintettek a változások.

A változások azzal a tulajdonosváltással lehetnek összefüggésben, melynek során a Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdoshoz közeli üzletember, Vida József bankár, a Takarékbank vezetője, a Mészáros Lőrinc tulajdonosú Opus Global Nyrt. igazgatósági tagja meg kívánja venni a TV2-t.  A napokban egyébként az is kiderült, hogy Andy Vajna – aki eddig a TV2 tulajdonosaként is ismert volt – már évekkel ezelőtt 20 milliárd forint előleget kapott a TV2-t tulajdonló MBC Co. Zrt.-ért, vagyis a néhai filmügyi kormánybiztos már jóval a halála előtt eladta a médiavállalatot.

Ma a TV2-nél egy másik fontos változás is történt. 18 év után távozott Azurák Csaba, a Tények, a Jó estét Magyarország, a Mokka és az 1/1 Azurák Csabával című műsorok egykori műsorvezetője.

Frissítés 2019.04.18

Megjelent az első interjú Pavel Stanchev leendő vezérigazgatóval. Ebben többek között arról beszélt, hogy a TV2 Csoport külföldi, regionális terjeszkedésre is készül, emellett digitális téren is erősítenének.

Kiemelt kép: Pavel Stanchev, a TV2 Zrt. leendő vezérigazgatója nyilatkozik a New Europe Market (NEM) videósának. Fotó: YouTube

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az Atreju nevû rendezvényen, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján

Orbán Viktor beismerte: nincs baloldali médiatúlsúly Magyarországon

A magyar miniszterelnök Rómában, nagy nyilvánosság előtt beszélt szombaton arról, hogy nincs baloldali túlsúly Magyarországon. Tavaly, sőt idén év elején is még ennek ellenkezőjét állította nyilvánosan, pedig már akkor is szinte mindent eluralt a Fidesz-barát újságírás Magyarországon.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!