fbpx
Dirk Gerkens interjút ad a New Europe Market riporterének

TV2 – Dirk Gerkens már nem önálló aláíró

Dirk Gerkens jogaiból jelentősen lejjebb vett a TV2 közgyűlése, Vaszily Miklós nélkül nem írhat alá hivatalos dokumentumokat. A vezérigazgatói poszton viszont maradhat, hiába tűnt ez el a neve mellől a céginformációs rendszerben.

Egy néhány nappal ezelőtti, a Válasz Online-on megjelent cikkből az már eddig is ismert volt, hogy Vaszily Miklós (az MTVA volt és az Echo TV jelenlegi vezérigazgatója) lett a TV2 Média Csoport Zrt. elnöke a januári rendkívüli közgyűlésen. Vaszily a mindössze négy nappal korábban elhunyt Andy Vajna elnöki posztjára került. Arról is olvasni lehetett, hogy a közgyűlést egyébként egy Mészáros Lőrinchez köthető ingatlanban tartották meg, és ott újabb Mészáros-közeli emberek kerültek az igazgatóságba.

A korábbi híradások a közgyűlés kapcsán azonban csak érintőlegesen tértek ki arra, mi is lett Dirk Gerkens vezérigazgatóval. Nevét a cikk egyetlen helyen tartalmazta, és mindössze az állt a cikkben, hogy a csatornavezér a kibővült igazgatóság tagja maradhatott.

Korlátok közt

Arra azonban mostanáig kellett várnunk, hogy kiderüljön, Gerkens csak erős kompromisszummal maradhatott az igazgatóság tagja. Közben ugyanis jelentősen szűkítették a jogköreit. Idén január 24-ig Gerkensnek ugyanis még önálló cégjegyzési joga volt, magyarán anélkül írhatott alá a cég nevében, hogy ezt másnak is meg kellett volna tennie.

A rendkívüli közgyűlés után azonban Gerkens kezét fogja, hogy innentől csak együttes aláírási jogosultsága van. Méghozzá csak Vaszilyval, az elnökkel együtt írhat alá a cég ügyeiben.

A Media1 az Igazságügyi Minisztérium céginformációs rendszerében bukkant a jelenleg bejegyzés alatt lévő változásra.

Dirk Gerkens már csak együttes aláírásra jogosult. Forrás: IM céginformációs szolgálat
Dirk Gerkens már csak együttes aláírásra jogosult. Forrás: IM céginformációs szolgálat

Eltűnt a vezérigazgatói megnevezés is

További érdekesség, hogy Gerkens eddig igazgatósági tag-vezérigazgatóként szerepelt a nyilvántartásban, Gerkens neve mellől azonban ez eltűnt, vagyis nem tudjuk, hogy ő-e még a vezérigazgató. Ezzel kapcsolatban a Media1 pénteken délután telefonon utolérte a TV2 sajtóosztályát, hogy a vezérigazgatói megnevezés csak valamilyen adminisztratív okból tűnt-e el a céginformációs rendszerből, vagy a vezérigazgatói poszton is változás történt-e. A sajtóosztályon türelmünket kérték, de megígérték, tájékoztatást adnak, amint többet tudnak mondani.

Dirk Gerkens 2001 júniusától 2015 májusáig az RTL Magyarország vezérigazgatója volt, innen ült át 2015 őszén a TV2-hez, miután Vajna megvásárolta a TV2 csoportot az addigi tulajdonostól, Simon Zsolttól és Yvonne Dedericktől.

Frissítés (17:43)

Marad vezérigazgató, ez adminisztratív okból tűnt el

Alighogy közzétettük cikkünket, végül mégis befutott a TV2 sajtóosztályának válasza. A TV2-től a Media1 ezt a választ kapta írásban:

„A változtatások bejegyzés alatt állnak, de amint véglegesednek, egyértelműen látszani fog, hogy továbbra is Dirk Gerkens a TV2 Csoport vezérigazgatója és az igazgatóság tagja.”

Ha kíváncsi rá, mit írtunk korábban a TV2 rendkívüli közgyűléséről, ide kattintva megteheti.

Frissítés 2019.04.03.

Végül áprilisig kellett várni, de végül mégis: távozik Dirk Gerkens vezérigazgató, igazgatósági tag a TV2-től. A vezérigazgatói feladatokat Vaszily Miklós elnök veszi át.

Kiemelt kép: Dirk Gerkens interjút ad a New Europe Market videóriporterének. Fotó: YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások