Bakai Mátyás, a Rádió 1 régi-új ügyvezetője (jobbra)

Megvan Andy Vajna utódja a Rádió 1 élén

Bakai Mátyás, az egykori társügyvezető visszatér a Rádió 1 élére, ahonnan a békéscsabai rádiós botránykor távozott. Ő veszi át a Retro Rádió és a Rádió 1 reklámidejét értékesítő MediaTime Kft. vezetését is.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Bakai Mátyás lett a Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft., valamint a Rádió 1 és a Retro Rádió reklámidejét értékesítő MediaTime Kft. ügyvezetője

– derül ki egy néhány perccel ezelőtti hírlevélből. Az ügyvezető kinevezésére azért volt szükség, mert mint arról tegnap a Media1 beszámolt, napok óta ügyvezető nélkül működött a Rádió 1 Andy Vajna vasárnapi halálát követően, ez pedig komoly problémát okozhatott volna a cég működése szempontjából. Vajna ugyanis, miután Bakai távozott a Radio Plus Kft. társügyvezetői posztjáról, nem töltötte be a megüresedett helyet, hanem egyedül vezette a céget.

A mai bejelentés azért is érdekes, mivel Bakai már egyszer vezette a Rádió 1-et, sőt elindításában is komoly szerepe volt. (Borítóképünkön például az látszik, amikor közösen jelentette be Sebestyén Balázsékkal, hogy az egykoron a Class FM-en sugárzott Morning Show stábja a Rádió 1-nél folytatja.) Bakai nem sokkal azután távozott a Rádió 1-től még 2017 őszén, hogy kiderült, a békéscsabai rádiós pályázaton a Bakai és Vajna vezetése alatt lévő cég hibáktól hemzsegő frekvenciapályázatot adott be, amit bár a Médiatanács is észlelt, a Médiatanács mégis őket hozta ki győztesnek, majd a frekvenciát addig több mint két évtizede használó és majdnem frekvencia nélkül maradó régi helyi rádiósok, a Mazán testvérekhez tartozó Interax Kft. pert indított a Médiatanács ellen. A botrány során kiderült, Bakaiék nem hozták létre a pályázati eljáráshoz szükséges, úgynevezett célhoz kötött bankszámlát, rajta a rádió működéséhez szükséges első három havi fedezettel, emellett a pályázati dokumentációjuknak több más hiányossága is volt.

Bakai a Rádió 1-től való 2017-es távozását követően sem került messze Andy Vajnától. Miután ekkor Bakai nevére vette Andy Vajnától a később az országos kereskedelmi rádiós frekvenciára eredetileg POP FM néven pályázó, ám azt végül Retro Rádió néven az elnémított Class FM helyén elindító Hold Reklám Kft.-t, annak egyben ügyvezetője is lett.

A MediaTime Kft., amelynek a Rádió 1 mellett szintén vezetője lesz Bakai, a mostanra már a fideszes médiaalapítvány, a Közép Európai Sajtó és Média alá tartozó Retro Rádió reklámidejét is árulja a több mint 40 frekvenciával rendelkező Rádió 1 hálózathoz tartozó helyi rádiók reklámjain kívül.

Már a cégbíróságon

A Rádió 1 és a MediaTime Kft. tulajdonosa egyébként az az AV Investments Kft., mely ahhoz a delaware-i bejegyzésű offshore céghez, a Cinergihez tartozik, amelyhez a TV2 és az IKO műsorgyártó is, és amelynek Vajna volt az ügyvezetője, sőt feltehetőleg a tulajdonosa is. Az AV Investmentsnek három vezetője volt mostanáig, közülük az egyik Andy Vajna volt, de két másik tagnak, Kovács Andreának és a Las Vegasban élő Samuel Russell Falconellónak, aki a luxemburgi bejegyzésű Las Vegas Casino S.a.r.l.-ben is Vajna ügyvezetőtársa volt, együttesen szintén aláírói joga volt, így a Media1 feltételezése szerint most ők ketten hívhatták össze a Radio Plus taggyűlését az ügyvezetőváltás miatt.

A Rádió 1 csütörtöki hírlevelében mély megrendülését fejezi ki Andy Vajna halála miatt. Azt írják, a Rádió 1 sikere töretlen, illetve állítják, a legfontosabb kereskedelmi célcsoportban a legfrissebb hallgatottsági adatok szerint Budapest legnépszerűbb rádiója lett.

A hírlevélben azt írják még, a cégek ügyvezetésében történő változás már cégbírósági bejegyzés alatt áll.

Tatabányát és Kaposvárt is beveti a Rádió 1

Bejelentették azt is, hogy a Rádió 1 hálózata, amely jelenleg közel 40 frekvencián hallható országszerte, hamarosan újabb két várossal – Tatabányával és Kaposvárral – bővül, ezzel végre az összes megyeszékhelyen elérhetőek lesznek Balázsék és az igazi mai slágerek.

Bakai Mátyás, a Rádió 1 régi-új ügyvezetője egyébként DJ-ként is ismert, ez a YouTube videó is az ő munkásságát örökíti meg a várbeli Fortuna klubból.  Bakai régebben a Roxy Rádió tulajdonosa volt.

Ma jelentették be, hogy a budapesti 99,5 MHz-re – most épp egy fideszes kötődésű ügyvédhez, dr. Szabó Ivánhoz köthető – Magyar FM helyére a City Rádió kerül.  A Media1 azonban úgy tudja, Best FM lesz az új frekvencián, és Andy Vajna programigazgatója már toborozza is rá a munkatársakat.

Kiemelt kép: Bakai Mátyás, a Rádió 1 régi-új ügyvezetője (a kép szélén, jobbra) Rákóczi Feri (balra), Vadon Jani és Sebestyén Balázs társaságában Sebestyén Balázsék Rádió 1-hez való igazolásakor

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti