Friderikusz Sándor, István Dániel és Bochkor Gábor Music FM Önindító c. műsorában

Gazdát cserélt a Music FM, bizonytalan a rádiósok sorsa

A Media1 információja szerint a 89,5 MHz-en sugárzó rádió kétszer is tulajdonost váltott az elmúlt hetekben, de Bochkor Gábor és a Music FM többi rádiósának jövője továbbra is.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Media1 értesülése szerint rövid időn belül kétszer is tulajdonost váltott a Music FM 89,5 rádiót működtető Prodo Voice Zrt. A rádiós cég új tulajdonosa a budapesti Ferenc körút 44-be bejegyzett CERES MANUFAKTÚRA Kft. lett, melynek ügyvezetője Bene Gábor, anyavállalata pedig egy Partner Project Kft. nevű cég, melynek Bene a tulajdonosa.

A tulajdonosváltásra a Music FM üzemeltetőjénél múlt héten kedden, január 15-én került sor, ami azért érdekes, mert a Music FM budapesti 89,5 MHz-re 7 évvel ezelőtt megszerzett médiaszolgáltatási jogosultsága idén február 7-én lejár. A Médiatanács ugyanis díjtartozásra és a médiatörvény megsértésére hivatkozva tavaly novemberben úgy döntött, nem hosszabbítja meg a rádió koncessziós szerződését 5 évvel, ahogyan azt kérte a médiaszolgáltató. (A Médiatanács hasonlóan döntött a Sláger FM frekvenciájáról is, de a Radu Morar Tematic Mediájához tartozó Sláger végül megoldást talált ez ellen, ugyanis a Rock FM frekvenciájára átköltözik február 2-tól, ahol gyakorlatilag változatlan formában folytatódhat a sugárzás.)

A Music FM esetében egyelőre teljes a bizonytalanság, hogy esetleg át tudnak-e menekülni egy másik frekvenciára, ahogy a Sláger FM teszi majd. Arra kevés az esélyük, hogy ideiglenes frekvenciaengedélyt kapjanak, ugyanis a Médiatanács nem írt ki rádiós pályázatot a frekvenciára, márpedig az ideiglenes frekvencia csak akkor jöhet szóba a médiatörvény alapján, ha már pályáztatás folyik a hullámsávra.

Ha nem sikerül a Music FM-nek frekvenciát szereznie, könnyen úgy járhatnak, ahogy korábban a Michael Mcnutt amerikai üzletember által felvásárolt Class FM, mely először az interneten próbált túlélni a frekvenciája elvesztése után (a 103,3 MHz-e országos kereskedelmi frekvenciát a Fidesz-közeli Retro Rádió kapta meg), de azóta a netes sugárzással is kénytelen volt felhagyni, a Simicska Lajos tulajdonlásakor a G-napig még milliárdos árbevételeket elérő Class FM-et működtető Advenio Zrt. ellen pedig felszámolási eljárás indult.

A Music FM frekvenciája körüli zűrök miatt jelenleg az összes műsorral együtt kérdéses a Bochkor Gábor és István Dániel vezette Önindító című reggeli műsor sorsa is.

A Music FM körül rövid időn belül egyébként ez már a második tulajdonosváltás, hiszen tavaly december elején a Pentavia Kft. és a Hung-Ister Zrt. is kiszállt, és átadta a rádiós céget a CERES-céggel egyébként azonos székhelyen működő ABRAHAM Goldmann Bizalmi Vagyonkezelőnek. Ez azt jelenti, hogy a cég kikerülhetett Nyerges Zsolt – azaz a Fidesz-közeli, Orbán Viktorral és korábban Simicska Lajossal is jó kapcsolatot ápoló üzletember – környezetéből.

A változások ellenére egyébként a cégjegyzék alapján a Music FM-et huzamosabb ideje vezető Kiss Anikó, a Music FM vezérigazgatója a helyén maradhatott. A Media1 felhívta Kiss Anikót, hogy a Music FM körüli tulajdonosváltásról és a rádió jövőjéről kérdezzük, de nem kívánt nyilatkozni.

Andy Vajna halála egyébként nem csupán a tévés, de a rádiós piacra is komoly változást gyakorolhat majd. A néhai kormánybiztos rádiója, a Rádió 1 ugyanis nem került be a fideszes médiaalapítványhoz, a Közép Európai Sajtó és Média Alapítványhoz, így kérdés, hogy a rádiót ki fogja tovább működtetni.

FRISSÍTÉS (2019.02.04.). 79 órával a  Prodo Voice Zrt. (Music FM) médiaszolgáltatási jogosultságának lejárata előtt a mai napon a rádió megkezdte a búcsúzást, mivel nem találtak frekvenciát, illetve megoldást a kialakult helyzetre. A Music FM tehát nem tudja elkerülni sorsát, elbukja a frekvenciát.

Kiemelt kép: Friderikusz Sándor, István Dániel és Bochkor Gábor rádiós műsorvezetők társaságában a Music FM-ben. Fotó: musicfm.hu (archív)

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Drága örökösök 2. évad

Az RTL Klub új nagyszabású napi sorozatot indít: az utolsó évadához érő Drága örökösök önállósodó showrunnerének saját gyártócége készíti

Miután a Drága örökösök utolsó évadának forgatásaival végeznek várhatóan a nyáron, Hámori Barbara, a népszerű RTL-es tévészéria, a Drága örökösök showrunnere az eddigi gyártócég helyett saját műsorgyártócégénél folytatja, és egy új, szintén az RTL Magyarország megrendelésére készülő, nagyszabású napi sorozatot gyárt majd, melynek előkészületei már zajlanak is.