Ablonczy Balázs, az SAP Hungary távozó vezetője

Távozik az SAP Hungary ügyvezetője

Ablonczy Balázsnak meg is van az utódja, akit házon belül találtak meg.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Több mint tíz év után változás lesz az SAP Hungary Kft. élén, távozik ugyanis Ablonczy Balázs ügyvezető igazgató. Ablonczy utódját házon belül találták meg.

Az új ügyvezető Pintér Szabolcs lesz, és már 2019 január elsejétől ő irányítja a céget, Ablonczy azonban a zökkenőmentes átvétel érdekében január végéig még segíti az új ügyvezető munkáját.

Ablonczy Balázs 2008 végén csatlakozott az SAP-hoz, a szoftvervállalat hazai ügyvezető igazgatójaként. Irányítása alatt a cég Magyarország legnagyobb IT vállalatai közé emelkedett, meghaladva a 34 milliárd forintos árbevételt és az 1100 fős munkavállalói létszámot. Ügyvezetése alatt a vállalat nemcsak az árbevételét, a dolgozói létszámát növelte több mint kétszeresére, de megduplázta piaci részesedését is. Ablonczy Balázs nevéhez fűződik továbbá az új, felhőalapú technológiára építkező üzleti stratégia bevezetése, számos SAP-s beruházás Magyarországra hívása, megvalósítása, a Kormánnyal kötött stratégiai együttműködési megállapodás tető alá hozása, több üzleti díj elnyerése. A menedzser az SAP világában is számos díjat kapott, és vezetésével a magyar operáció többször kapta meg a régió legsikeresebb vállalata címet. Az év elejétől a magyar ügyvezetés mellett ő irányította a közép-kelet-európai régió felhőüzletágát is – emlékeztetett az SAP közleménye.

„A több mint tíz évnyi, sikeres SAP-s cégvezetés után úgy döntöttem, új kihívásokat keresek a hazai piacon”

– így indokolta lépését Ablonczy Balázs, majd hozzátette:

„az évek alatt stabil csapatot tudtam felépíteni, amely továbbviszi az elért eredményeket és a nemzetközi vállalatcsoporton belül szerzett jó hírnevet.”

Pintér Szabolcs 2007 óta dolgozik az SAP magyar leányvállalatánál. SAP-s karrierjét presales szakértőként kezdte, majd értékesítőként a ranglétrán egyre feljebb haladva elérte a szektorvezetői pozíciót. E tisztségben az egyik legfontosabb üzletágat vezette, és számos regionális jelentőségű ügyfél megszerzése kapcsolódik a nevéhez.

„Gyakran szoktam mondani, hogy minden fejben dől el – ezzel a szemlélettel vágunk neki a 2019-es évnek is. Nagyon örülök a lehetőségnek, és hiszem azt, hogy az SAP Hungary eredményeit, sikereit a jövőben is hozni fogjuk a csapattal”

– mondta Pintér Szabolcs a kinevezése kapcsán. A szakember diplomáit a Corvinus, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte. A 34 éves leendő ügyvezető házas, kislánya májusban született, szabadidejét családja körében tölti, és hobbijai közé tartozik az utazás, a futás és a fallabda.

Pintér Szabolcs, az SAP Hungary új vezetője
Pintér Szabolcs, az SAP Hungary új vezetője

„Balázs több mint tíz éven át volt az SAP csapatának meghatározó tagja, kiváló vezetőként erős csapatot épített és óriási eredményekhez segítette a magyar SAP-t. Hálásak vagyunk munkájáért, mindazért, amit a magyar és a regionális SAP érdekében tett, és sok sikert kívánunk karrierje következő lépcsőjéhez. Szabolcs vezetésével az SAP Hungary tovább fogja folytatni növekedését Magyarországon, amelynek alapja a szüntelen innováció, és hogy az SAP megoldásaival a magyar szervezetek hatékonyabban tudnak működni”

– húzta alá Rudi Richter, az SAP közép-kelet-európai ügyvezető igazgatója.

Borítókép: Ablonczy Balázs, az SAP Hungary távozó vezetője

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

koronavírus miatt tévéző ember

Nagyon megváltoztatta a koronavírus a magyarok médiafogyasztási szokásait

A Nielsen Közönségméréstől kapott friss statisztikák azt mutatják, hogy az internet mellett a tévé szerepe is jelentősen felértékelődött a járvány hatására, hiszen nagyon nagyot nőtt pár hét alatt a tévénézésre fordított idő Európában és Magyarországon. Az is nagyon megváltozott, mit nézünk a tévében: például a sportcsatornák óriásit vesztettek. Lássuk is a konkrétumokat!

A UPC Direct műholdas szolgáltatás új logója

Nem tűnik el teljesen a UPC márkanév a magyar tévés piacról

Bár a UPC Magyarország beolvadt a Vodafone-ba, és március végével elhagyta eddigi jól ismert márkanevét, a tíz évvel ezelőtt a UPC Magyarországtól függetlenedő UPC Direct műholdas szolgáltató arra figyelmeztet, hogy ők változatlan néven üzemelnek tovább ezután is.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!